Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Metode de conservare a ciupercilor II

Metode de conservare a ciupercilor II

Ciupercile in otet sunt adevarate delicatese folosite integrate la cele mai exravagante antreuri, folosite in bucatariile cu multe stele. Sunt de calitate superioara, foarte apreciate si se pastreaza pentru perioade indelungate.

Prin aceasta metoda de tratare, gustul puternic al ciupercilor este estompat de aroma puternica a otetului si innobilta cu aromele inedite ale condimentelor.

Sunt alese doar ciupercile sanatoase, se indeparteaza piciorul fibros si sunt spalate. Ciupercile astfel curatate sunt fierte in apa cu sare si condimete (salvie, piper, foi de dafin, rozmarin,  boabe de mustar etc.)  pentru cca. 20 de minute.

In paralel este pregatita termic solutia din otet care va acoperi palariile aromatizate in prealabil.  Borcanele sterilizate trebuie depozitate in loc uscat si racoros.

Conservarea cu sare a ciupercilor este una dintre cele mai vechi metode de conservare cunoscuta, utilizata de civilizaatiile antice. Ciupercile fierte, sau crude, sunt asezate in borcane in straturi alternative: strat de sare, strat de ciuperci, cu conditia ca ultiml strat sa fie de sare. Inainte de consumare ciupercile trebuie bine spalate in apa rece.

Congelarea ciupercilor e o solutie la indemana, ce poate fi realizate chiar si de cea mai ocupata dintre gospodine. Ciupercile curatate sunt feliate si asezate in diferite recipiente la congelator. Pot fi pastrate astfel pana la un an de zile. Atentie ghebele devin toxie daca sunt astfel conservate!

Aceste metode de conservare a ciupercilor sunt vechi si foarte sigure. Nu exista risc de crestere a toxicitatii, iar proprietatile acestor alimente sunt pastrate intacte, prin anumite metode, ciupercile capata gust si aroma intensa, mult imbunatatia.

ciuperci-murate

Castanele comestibile, arome dulci de iarna
Metode de conservare a ciupercilor I
autor: Bianca P / data: 14 Oct 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>