Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Metode de conservare a pastailor de fasole pentru iarna

Metode de conservare a pastailor de fasole pentru iarna

Fasolea este o planta erbacee ce isi are orginile in America de Sud si care se cultiva la scara larga datorita proprietetilor nutritive deosebite si a gustului placut. Fasolea este o sursa excelenta de vitamine, minerale, fibre, carbohidrati si proteine.

In tara noastra sunt cultivate mai multe varietati de fasole, dupa modul de crestere a plantei amintim fasolea cu tulpina scurta si fasolea cu tulpina inalta. Fasoalea iubeste lumina de aceea este cultivata in  zone bine luminate, primavara tarziu cand solul este incalzit, nu  are pretentii ridicate fata de umiditate si nu necesita lucrari speciale de intretinere a culturii. Trebuie efectuate prasile imediat dupa rasarire si dupa inflorire, se vor efectua tratamente specifice impotriva bolilor si daunatorilor.

Pastaile de fasole pot fi recoltate la 20-25 de zile de la inflorire si consumate in stare prosapata sau conservate. Gospodinele noastre obisnuiesc sa pastreze pastaile de fasole pentru iarna.

O metoda utilizata de numeroase gospodine este congelarea. Pastaile sortate, bine spalate si curatate la capete sunt oparite pentru cateva secunde in apa clolcotita cu sare. Dupa ce se racoresc sunt portionate in pungi alimentare si puse la pastrare in congelator.

Gospodinele care nu  dispun de suficient spatiu pentru a congela aceste alimente pot conserva pastaile prin metoda traditionala: in borcan cu saramura.

Pastaile fragede, sunt sortate curatate si spalate de murdarie si impuritati. Intr-o oala mare se pune apa la fiert cu o lingura de sare. Dupa ce apa cocoteste bine sunt adaugate pastaile si lasate cateva minute, sunt scoase cu o paleta si lasate la scurs.

Cat timp se racesc pastaile puteti curata si pregati borcanele. Urmatorul pas este sa asezati pastaile in borcane. Saramura se pregateste astfe: peste un litru de apa rece se adauga o lingura de sare mare, solutia se amesteca continuu pana la dizolvarea completa a granulelor de sare.

Solutia de apa cu sare este turnata in borcane peste pastaile frumos aranjate. Recipientele sunt etansata cu capac si puse la fiert pentru aproximativ 20 de minute. Borcanele racite sunt depozitate in camara racoroasa.

pastai penttu iarna

Cum imbunatatesc tomatele starea de sanatate
Cultura castravetilor in camp, soiuri de castraveti
autor: Bianca P / data: 15 Jun 2016 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>