Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Metode de imbunatatire a productiei de lapte la vaci

Metode de imbunatatire a productiei de lapte la vaci

Cresterea vacilor pentru lapte s-a dovedit in ultimii ani a fi o afacere profitabila. Subventiile generoase si valorificarea rapida a produselor au sporit interesul fermierilor pentru aceasta activitate.

Fermele tot mai mari si mai bine tehnologizate, furajele de buna calitate, starea de confort a animalelor si rasele perfectionate sunt factori care influenteaza cantiatea si calitatea laptelui de vaca.

Fermele bine tehnologizare beneficiaza de un control mai bun al informatiilor cu privire la operatiunile tehnologice ce se desfasoara. Datele acumulate si corect  procesate sunt transformate in informatii care ajuta la imbunatatirea bunastarii animalelor si la cresterea productiei de lapte.

Controlul in cele mai mici detalii a tuturor proceselor, permit exploatarea maxima a fiecarui individ in parte. Sunt evidentiate toate calitatile genetice la potential maxim.
Starea se sanatate a vacilor este un alt factor care influenteaza calitatea productiei de lapte. Oricare ar fi rasa, starea de sanatate este foarte importanta. O vaca tanara, bine hranita, bine ingrijita, sanatoasa, va fi exploatata la capacitate maxima pentru o perioada lunga de timp. Primele semne ale inrautatirii sanatatii indivizilor sunt apatia, lipsa poftei de mancare, izolare. Animalele bolnave, sau suspecte de boala trebuie trecute in carantina inca de la primele semne de boala.

Calitatea si cantiatea furajelor, influenteaza in mod direct productia de lapte. In fermele moderne, animalele sunt atent cantarite de doua ori pe zi. In functie de evolutia zilnica a acestora se regleaza ratia zilnica de furaje. Calitatea laptelui este oferita de analize complexe, iar elementele nutritive sunt adaugate sau inlaturate in functie de rezultatul acestora.

Rasele ameliorate, exploatate la capacitate maxima, ofera cantitati superioare de lapte.

vaci-de-lapte

Boi ce afecteaza frecvent suinele: gripa porcina, rujetul, boala edemelor la purcei
Carnea de porc, delicatesa conservata in timpul iernii
autor: Bianca P / data: 15 Nov 2016 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>