Acasa  »  Blog  »  Stiri   »   Oile romanesti pregatite pentru export

Oile romanesti pregatite pentru export

Presedintele interimar al ANSVSA, Laszlo Nagy Csutak, a declarat ca reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale asteapta sa negocieze vanzarea oilor romanesti cu o delegatie din Iordania: “Așteptăm să vină clienții, să se uite la marfă. Le-am dat condiții de certificare. Trebuie să vină o delegație din Iordania, reprezentanți ai autorității sanitar-veterinare, ai Ministerului Agriculturii și operatori de acolo “.

Delegatia iordaniana va veni in Romania dupa ce luna trecuta delegatie romana formata din Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin si reprezentantii autoritatii sanitar-veterinare au fost in Iordania pentru a prezenta oferta din acest sector. Intalnirea romano-iordaniana s-a finalizat cu o promisiune din partea delegatiei din Iordania ca vor verifica si analiza oferta de import a ovinelor si caprinelor din Romania dar ca acestea trebuie sa aiba atestatele de sanatate in regula.

Exportul de ovine a intampinat dificultati inca din 2 decembrie 2014, odata cu descoperirea pe teritoriul Romaniei a mai multor focare de Blue Tongue. Autoritatile sanitar-veterinare din Romania au comunicat ca la mijlocul lunii ianuarie 2015, toate focarele de blue toungue de pe teritoriul tarii noaste au fost stinse, si ca exporturile de oi de la noi sunt sigure.

Conform celor declarate de Nicolae Cioranu, președintele Federației Crescătorilor de Ovine:”Noi așteptăm clienți și din Libia, chiar dacă pe acolo situația e tulbure. ANSVSA a trimis acum o informare și către Libia că oile noastre sunt sănătoase”.

Laszlo Nagy Csutak, presedintele ANSVSA a informat ca: “Boala blue tongue are două perioade. Una în care vectorii bolii circulă și sunt anumite restricții. Animalele se  admit numai pentru sacrificare imediată, speciile ovine, bovine, caprine. Exportul rămâne deschis în funcție de deciziile operatorilor. Și perioada când  nu circulă vectorul, atunci se admite exportul în spațiul intracomunitar, respectând procedura”.

Crescatorii de ovine au avut foarte mult de suferit datorita focarelor de  blue toungue, de pe teritoriul tarii noastre, numerosii parteneri intrerupand temporar aprovizionarea cu oi din Romania.

Producatorii se pot atesta pentru retete consacrate romanesti
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, mediator in razboiul laptelui
autor: Bianca P / data: 17 Mar 2015 / Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>