Acasa  »  Blog  »  Pomi fructiferi   »   Particularitati la cultura de visin

Particularitati la cultura de visin

Visinul, Prunus cerasus, este un pom fructifer din marea familie a Rosaceaelor. Pomii de visin au talie relativ mica, inaltimea maxima pe care o pot atinge pomii este de 6 m inaltime. Aceasta specie pomicola este cultivata pentru fructele globuloase, cu gust dulce acrisor, bogate in vitamine, fibre si minerale. Fructele, numite visine sunt utilizate de romani pentru a obtine o bautura alcoolica traditionala extrem de apreciaita: visinata.

Fructele de visin sunt izvor de tinerete pentru organism, sunt sursa acizi organici care imbunatatesc functiile  organismului, sunt sursa de elemente chimice care previn dezvoltarea afectiunilor hepatice, a bolilor renale si imbunatatesc functionarea sistemului circulator.
Visinul este un pom fructifer cu rezistenta ridicata la geruri si seceta, insa recolte exceptionale sunt obtinute daca plantatia este irigata. Instalarea sistemelor antigrindina este o operatiune recomandata in zonele cu risc, asfel ca recolta de fructe obtinuta este generoasa si in zonele mai putin favorbile.

Pentru a beneficia de plantatii sanatoase, roditore pentru mult timp specialisti recomanda utilizarea de material saditor din pepiniere autorizate. Manipularea corecta a pomilor este un alt aspect ce trebuie evidentiat, la infiintarea plantatiei. Pomii tineri incorect manevrati si plantati, nu se prind, iar livada poate avea goluri  substantiale. Alegerea soiurilor este foarte importanta, pentru ca majoritatea soiurilor de visin sunt autosterile.

Visinul este o specie pomicola cu necesar ridicat de substante nutritive. Nu se dezvolta bine pe solurile care sufera de deficit de elemente chimice.  O lucrare importanta care asigura productivitate ridicata la visin este formarea coroanei. Coroana in forma de piramida etajata se recomanda pentru pomii cu talie mica, trunchi de 70-80 cm si ax puternic. Piramida neetajata este mai greu de format, pentru ca aceasta specie pomicola are tendinta de a creste in etaje. Coroana fus, este recomandata pentru plantatiile intensive cu pomi  mai putin vigurosi.

Soiul “timpurii englez” este caracterizat prin pom cu vigoare mica foarte productiv. Fructele acestui soi ating maturitatea la inceputul lunii iunie. Fructele sunt mari, rotunde, au culoare rosu intens. Pulpa visinelor engleze este dulce, crocanta extrem de apreciata.

Oblacinskaya este un soi de visin foarte productiv care se caracterizeaza prin pomi de vigoare medie si fructe mari foarte atractive din punct de vedere comercial.

Care sunt bolile care produc caderea fructelor la prun
Particularitati la livada de nuc. Care sunt cele mai productive soiuri de nuc
autor: Bianca P / data: 18 May 2017 / Pomi fructiferi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>