Acasa  »  Blog  »  PomiPomi fructiferi   »   Particularitati la livada de nuc. Care sunt cele mai productive soiuri de nuc

Particularitati la livada de nuc. Care sunt cele mai productive soiuri de nuc

Nucul, Junglas regia, este un arbor originar din Asia Mica. Este cultivat pe suprafete intinse din Europa si Asia. Lemnul, fructul, cojile, floriel si frunzele acestei specii pomicole sunt foarte valoroase.

Nuca este bogata in vitamine, minerale si proteine de foarte buna calitate. Este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica pentru ca este si o sursa bogata de iod. Dulceata de nuci este o delicatesa culinara, extrem de apreciata de romani.

Cojile nucilor sunt lemnoase si sunt materie prima pentru obtinerea jucariilor, pentru realizarea ornamentelor si a pieselor de mobilier.

Lemnul nucului are caracteristici deosebite. Este greu, fin, foarte rezistent. Piesele de mobiler obtinute din aceasta esenta sunt adevarate opere de arta.

Particularitatile culturii de nuc

Arborele este sensibil la ger puternic, nu tolereaza temperaturile mai scazute de -20 de grade. Prefera solurile bine afanate, pentru a dezvolta sistemul radicular puternic. Sunt indicate solurile fertile, usoare, bogate in substante nutritive, cu pH alcalin sau neutru.

Livezile de nuc se dezvolta bine in locurile insorite. O particularitate a nucului este ca se dezvolta lent in primii ani de la plantare, in special daca conditiile nu ii sunt foarte prielnice, dupa transplantare are transformari active, devenind viguros.

Taierile la nuc se fac la sfarsit de iarna sau la inceput de primavara. Dupa realizarea acestor operatiuni specialistii recomanda protejarea zonelor taiate cu mastic de taiat si altoit pentru a se evita infectarea.

Soiul GERMISARA de nuc se caracterizeaza prin vigoare medie, coroana mare globuloasa, bine aerisita. Ramurile de schelet sunt puternice, groase si sunt prevazute cu formatiuni de rod mixte. Pomii intra pe prod la aproximativ patru ani de la plantare. Fructele sunt mari, au forma ovoida cu varful ascutit. Capacitatea de productie a nucului GERMISARA este foarte ridicata  – 3 tone la hectar. Pomii au rezistenta ridicata la ger si bolile specifice.

Soiul de nuc Sibisel 44 se caracterizeaza prin pomi cu vigoare mijlocie. Fructe de dimensiuni mari ce ating maturitatea la 20-30 septembrie. Miezul reprezinta 48-50% din fruct, este crocant si foarte placut la gust, se decojeste si se scoate usor.

Particularitati la cultura de visin
Care sunt cele mai bune metode de plantare a smochinului
Taguri: , , .
autor: admin / data: 17 May 2017 / Pomi, Pomi fructiferi

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>