Acasa  »  Blog  »  Pomi fructiferi   »   Plantarea pomilor fructiferi

Plantarea pomilor fructiferi

Plantarea pomilor fructiferi livada de meriPerioada, cu rezultatele cele mai bune, de plantare a pomilor este toamna tarziu inainte de venirea inghetului cu circa 1-2 saptamani sau primavara imediat dupa dezghet.

Plantarea nu trebuie facuta la intamplare ci numai dupa o chibzuita socoteala privind alegerea pomilor, daca dorim sa-i punem pe terenul din jurul casei sau in livezi mixte de diverse marimi.

O prima orientare se face in alegerea soiurilor, dupa ce ne-am documentat care din acestia se adapteaza la conditiile pedoclimatice a zonei unde se afla terenul.

O alta cerinta este de a cunoaste vigoarea dezvoltarii pomilor, a gabaritului acestora, pentru a determina numarul raportat la marimea terenului pentru plantare.

Plantarea pomilor se face in mod ordonat asigurand conditiile polenizarii incrucisate cu soiurile interfertile care trebuie sa aiba aceiasi perioada de inflorire, rodire si longevitate, in caz contrar riscam ca pomii sa nu rodeasca sau sa aiba rezultate slabe.

Polenizarea directa este cand pe stigmatul unei flori ajunge polenul aceleiasi flori.

Polenizarea incrucisata este transferul polenului din florile altor pomi pe stigmatul florii pomului care se polenizeaza.

In situatia pomilor razleti, plantati in jurul casei, exista sanse minime ca florile unui pom sa ramana nefecundate pentru ca albinele aduc polen de la alti pomi din vecinatate aflati la distante chiar de cativa kilometric.

Tratamentul pomilor si a vitei de vie in perioada de repaus vegetativ
autor: admin / data: 08 Feb 2015 / Pomi fructiferi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>