Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Rase de oi profitabile bine adaptate la conditiile din tara noastra

Rase de oi profitabile bine adaptate la conditiile din tara noastra

Oile reprezinta o investitie sigura, fie ca doriti sa infiintati o  ferma, fie ca doriti sa achizitionati cateva animale pentru a intretine o familie, aceste animale sunt usor de valorificat. Cresterea oilor la scara mare este o afacere extrem de profitabila, cererea pentru carne de oaie si miel, in special in tarile arabe cu care Romania desfasoara parteneriata fiind foarte mare. Pe langa faptul ca produsele principale obtinute de la ovine sunt usor de exploatat, subventiile oferite de stat nu sunt deloc neglijabile.

Insa pentru ca investitia sa fie cu adevarat rentabila este indicat sa optati pentru rase de oi bine adaptate la conditiile climatice din tara noastra, care dau randament bun de carne si lapte. Dintre rasele de carne cele mai apreciate sunt: Turcana, Cap negru german si Suffolk englezesc.

Oile din rasa Turcana sunt raspandite pe tot teritoriul tarii noaste si de dezvolta foarte bine in climatul montan din Romania. Este o rasa rustica, fara pretentii care are rezulate excelente.  Oile Turcane rezista bine la boli si temperaturi scazute si pot fi tinute pe pasunile inalte de munta pana la primele zapezi. Ofera productie mare de carne de calitate superioara. Oile convetesc bine hrana iar mieii au ritm accelerat de crestere. Costurile de intretinere a acestor exemplare este mai scazut fata se alte rase, si au avantajul ca pot fi imperechiate usor cu orice alta rasa.

Cap negru german a aparut in urma cu 130 de ani in regiunea Westfalia. Oile din aceasta rasa sunt crescute in special pentru carnea cu proprietati culinare si nutritive deosebite. Animalele au corp compact, acoperit de lana de culoare alb. Capul si urechile sunt acoperite cu blana neagra. Lana este groasa, densa si de buna calitate. A fost importata si aclimatizata la conditiile climatie din tara noastra cu succes, nu este foarte pretentioasa si converteste foarte bine furajele locale. La cca. 6 luni de viata, mieii din aceasta rasa ating masa de 55-60 kg, iar  oile pot  cantari la maturitate si 100 kg.

Suffolk englezesc, se caracterizeaza prin productii ridicate de carne si viteza accelerata de crestere. Carnea este deosebita, are gust si aroma intensa si este foarte apreciata in bucatariile internationale. Carnea provenita de la acese oi nu are gustul si mirosul specific.

Porci vietnamezi: carne de calitate fara colesterol
Crestera iepurilor. Daunatori care afecteaza sanatatea iepurilor
autor: Bianca P / data: 31 Oct 2016 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

acilapu: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg ...
alicezi60: New super hot photo galleries, daily updated collections http://tiava.porn.instasexyblog.com/?elise free iphone vo...
AnthonyWaymN: adrenalin bot - adrenaline bot lineage, настройка а...
Jaredgep: check top casinos online games, ...
unaciteco: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxil 500mg ...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>