Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Rase romanesti de porumbei

Rase romanesti de porumbei

Porumbeii sunt poate cele mai indragite pasari, de pe urma carora se poate obtine profit consistent. Rasele de porumbei se deosebesc intre ele prin insusiri si caractere fiziologice  si morfologice. Standardul reprezinta o serie de insusiri care trebuie sa le indeplineasca fiecare exemplar pentru a se incadra intr-o anumita rasa.

La porumbeii ornamentali se impune o anumita tinuta, o marimea a capului si a corpului specifica, o anumita structura osoasa si un anumit colorit al penajului.

Porumbeii zburatori trebuie sa posede o alcatuire armonioasa si aerodinamica a corpului, msculatura puternica si elastica, penaj compact, structura a aripilor armonioasa.

Castaniu de Craiova este o varietate formata la Craiova, crescut pentru  caracterele de exterior. Prezinta cap mic lipsit de mot, frunte inalta aproape verticala si ceafa lunga si arcuita. Ciocul este scurt si  gros cu nari micute, netede, pudrata cu alb. La aceasta varietata gatul pare gros datorita penelor infoiate. Penajul este bogat si infoiat.

Zburatorul Arginiu Romanesc  este o rasa veche selectionata la Bucuresti. Are aptitudini de zbor deosebite.  Corpul este aerodinamic, pieptul este lat si usor ridicat, spatele scurt oblic spre coada si picioarele au lungime medie. Penajul este uniform si are culoare deschisa, specific rasei sunt cele doua dungi de culoare rosu intens pe capacele aripilor.

Negru cararat romanesc este o alta rasa autohtona obtinuta la Bucuresti prin incrucisarea  negrilor trenati de Bucuresti cu zburatorii viorii. Porumbeii din aceasta specie prezinta aptiudini de zbor deosebite dar si penaj bogat si frumos colorat. Culoarea este specifica negru cu irizatii rosiatice in zona capului si gatului. Caracteristica principala a porumbeeilor din aceasta rasa sunt cele doua dungi pronuntate prezente pe aripi de culoare rosie.

Porumbeii din rasa Zburator strain romanesc au fost obtinuti prin incrucisarea porumbeilor orbeteni cu canepii la Bucuresti.  Prezinta corp bine proportionat si penaj frumos colorat:  culoare de fond specifica este vanat-argintiu, iar chenarul cozii vanat inchis, cu dungi albe pe aripi.

rase porumbei

Dermatita nodulara virala la bovine. Boala care face ravagii in Bulgaria
Aubrac si Angus rase de vaci de carne tot mai apreciate in Romania
autor: Bianca P / data: 04 Jul 2016 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>