Acasa  »  Blog  »  Sanatate   »   Remedii cu coji de ceapa

Remedii cu coji de ceapa

coji de ceapa

Fara a exagera prea mult, ceapa este un veritabil medicament crescut in gradina.

Consumul constant de ceapa ne intareste sistemul imunitar, desfunda caile respiratorii, ajuta la prevenirea si ameliorarea diabetului, la calmarea migrenelor, are un efect detoxifiant, regleaza tranzitul intestinal, plus multe alte efecte benefice asupra starii generale de sanatate a organismului.

Insa nu doar frunzele si bulbii sunt bogate in substante hranitoare dar pana si cojile de ceapa contin elemente (fier, magneziu, crom, calciu, flavonoide, etc.) cu proprietati benefice care ne pot scapa de multe batai de cap.

Iata cateva dintre secretele bunicilor pe care probabil ca nu le stiati.

Ceaiul din coji de ceapa, bun la toate

Cinci, sase linguri de coji de ceapa se fierb intr-un litru de apa timp de un sfert de ora. Se obtine astfel un ceai (nu prea gustos dar foarte sanatos) care se poate bea cate o cana in fiecare dimineata.

Este bun pentru afectiuni cardiace, astm, bronsite, crampe, reumatism, artrita, tulburari menstruale si multe alte afectiuni.

Cura pentru rinichi si afectiuni urinare

Sase linguri de coji de ceapa maruntite se pun la infuzat intr-un vas cu litru de apa clocotita. Se lasa vasul acoperit (cu focul oprit) timp de 30-45 de minute, dupa care se strecoara infuzia astfel obtinuta. Cojile epuizate se arunca iar lichidul se bea cate doua pahare pe zi, unul dimineata si altul seara.

Pentru halena si mirosul urat al gurii

Se pune un l de apa intr-un vas la fiert, pana ce apa da in clocot. Dupa care se arunca in el 6 linguri de coji de ceapa maruntite, si o lingura de frunze de salvie si se lasa la foc mic pentru inca 10 minute.

Se raceste si se strecoara. Se va folosi zilnic pentru clatirea gurii si gargara, fara a se inghiti, de cateva ori pe zi.

Intarirea imunitatii organismului impotriva racelii

O lingura de coji de ceapa si ace de pin (cam cate apucam cu lejeritate intr-o mana) si pun la foc mic intr-un litru de apa si se fierb timp de 20-25 de minute.

Dupa fierbere amestecul se strecoara si se bea in fiecare zi cate un pahar din aceasta infuzie. Va tine raceala de parte precum si alte boli virotice.

Aerosoli cu coji de ceapa impotriva racelii si a nasului infundat

Patru, cinci linguri de coji de ceapa se pun intr-un castron metalic adanc, peste ele turnandu-se apa clocotita (cam 1 l). Se acopera cu un prosop si se inhaleaza aburul timp de cateva minute.

Coji de ceapa pentru calcaie crapate

In proportie de 50/50, se amesteca frunze de patlagina zdrobite cu coji de ceapa muiate in apa clocotita. Se adauga miere de albine si faina pana ce se obtine o pasta consistenta. Alifia astfel obtinuta se aplica pe calcaiele crapate cu ajutorul unui ciorap si se las sa actioneze pana la 2 zile.

Coji de ceapa macerate impotriva aterosclerozei

In 500 de ml de alcool se pun la macerat 4-5 linguri de coji de cepa si se lasa intr-un loc intunecos si racoros timp de o saptamana.

Se consuma cateva picaturi pe zi, amestecate intr-o lingurita de ulei, inainte de fiecare masa principala. Tratamentul se tine timp de o saptamana, dupa care se lasa o saptamana pauza si tot asa.

Supa de coji de ceapa pentru crampele de la picioare

Nu este tocmai o supa propriuzisa (mai degraba un ceai) insa aceasta este denumirea populara. Se realizeaza foarte usor, intr-o cana de apa clocotita se pune o lingura de coji de ceapa. Cand apa s-a racit, preparatul se strecoara si se bea cu inghitituri mici, asemenea unei cafele. Are un efect calmant iar daca se bea inainte de culcare va va asigura un somn linistitor.

Toate aceste retete sunt tot atatea argumente pentru pastrarea cojilor de ceapa ramase in bucatarie iar data viitoare cand va bate gandul sa le aruncati, mai ganditi-va o data…

Trichineloza la om, cum se manifesta si care este tratamentul
Taguri: .
autor: admin / data: 17 Jan 2015 / Sanatate

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>