Acasa  »  Blog  »  Rete culinare   »   Retete de slanina de porc afumata

Retete de slanina de porc afumata

slanina afumataReteta de slanina afumata simpla

Slanina afumata se prepara din slanina proaspata sarata, curatata in prealabil de sare. Se taie bucati de 30 -40 cm lungime , cu o latime de 10-15 cm si o grosime de 2-4 cm. Se aseaza bucatile intr-un vas cu apa calduta timp de 1 ora pentru a se desara si apoi timp de 15 minute intr-un vas cu apa foare rece.

Se leaga cu sfoara si se dau la uscat si apoi la afumat. Dupa 2-3 zile culoarea lor devine roscata galbuie iar atunci inseamna ca sunt gata. Important este ca temperatura fumului sa nu fie mai ridicata decat temperatura camerei.

Reteta de slanina afumata cu boia de ardei

Pentru a pregati aceasta reteta aveti nevoie de costitele de la porc. Se taie dupa bunul plac, se dau cu sare fina. Dupa aceea se aseaza intr-un vas emailat perfect sau din lemn , cu soricul dedesubt primul strat. Se presara sare din belsug. Urmatoarele straturi le asezam astfel incat slanina sa stea doar peste slanina, cumva spate in spate. Intre slanine se pot pune si catei de usturoi.Se tine in vas acoperit timp de 8-10 zile. Din trei in trei zile se intorc , astfel incat cele de la fundul vasului sa ajunga deasupra si invers.

Dupa ce se termina procesul de sarare, bucatile se scot din vas, se presara cu boia si se lasa in repaos cam 4 ore. Apoi se dau la zvantat si la fum.

Reteta de slanina tiganeasca

Pentru acest preparat aveti nevoie de slanina de pe burta porcului – insa atentie este foarte importat ca porcul sa nu fie unul gras ci de 100-120 kg. Se scot coastele si se taie bucati de 35-40 cm lungime si 15-20 latime. Bucatile se freaca bine cu sare de bucatarie si se aseaza una langa alta fara a intra aer intre ele intr-un vas de lemn. Dupa trei zile se aseaza in saramura mijlocie in care se mai adauga usturoi pisat, foi de dafin, piper. Se tin cam 8 zile in saramura iar in a patra zi se intorc. La finalul perioadei se spala cu apa calduta, se aseaza la uscat si se dau la fum.

Reteta de burta afumata cu boia de ardei dulce

Slanina cu carne de pe burta porcului se taie dupa dorinte, se da la sare timp de 6 zile , intorcandu-se din doua in doua zile, bucatile in vas, respectand regula ca bucatile de pe fundul vasului sa ajunga deasupra si invers.

Dupa sarare se freaca cu boia si se pun la fum.

Reteta de slanina afumata de Gherla

Costita striata cu carne se taie in bucati de 15-20 cm latime si lungime 30-35 cm si se freaca cu sare. Se aseaza bucatile intr-un vas pentru sarare, una langa alta cat mai strans. Intre bucati se pun si seminte de coriandru si ienibahar. Dupa ce a stat trei zile in vas, se aseaza intr-o saramura de concentratie mijlocie careia i s-au mai adaugat si : foi de dafin, piper, usturoi, coriandru si ienupar. Aveti grija ca saramura sa acopere bine bucatile de slaninuta. Se vor tine in aceasta solutie sasrata timp de 8 zile, iar in a patra zi bucatile se intorc. Dupa scurgerea acestei perioade , se scot, se spala cu apa calduta, se zvanta timp de 1 zi si apoi se dau pentru 2 zile la fum rece si slab.

De ce se inroseste slanina in apropierea soricului?
Amestec de condimente minune pentru preparatele din carne
autor: admin / data: 10 Dec 2014 / Rete culinare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>