Acasa  »  Blog  »  Stiri   »   Romania, pe primul loc in UE la exploatatii agricole

Romania, pe primul loc in UE la exploatatii agricole

….dar cu suprafata utilizata cu mult in scadere.

Conform rezultatelor Anchetei Structurale in Agricultura, cercetare ce se realizeaza o data la fiecare 10 ani de catre Institutul National de Statistica:

Circa o treime (31,5%) din numarul total al exploatatiilor agricole din UE sunt inregistrate in Romania, respectiv 3,63 milioane, in scadere cu 6% fata de 2010. Italia detine 13,2% din exploatatiile agricole la nivel comunitar, Polonia are 12,3%, iar Spania 8,1%.

In schimb, in ceea ce priveste suprafata agricola utilizata, aceasta a scazut in 2013 cu aproape un milion de hectare fata de anul 2002.

Astfel, suprafata agricola utilizata s-a redus cu 875.000 de hectare, de la 13,93 milioane hectare in 2002 la 13,05 milioane hectare la finalul anului 2013.

Presedintele Institutului National de Statistica, domnul Tudorel Andrei, a precizat intr-o conferinta de presa:

In perioada 2007-2013 a crescut suprafata agricola utilizata de exploatatiile agricole cu personalitate juridica cu circa 20%, de la 4,7 milioane hectare la 5,7 milioane hectare, insa a scazut semnificativ fata de 2002, cand se cifra la 6,22 milioane hectare.

In alta ordine de idei, Romania ramane cel mai mare cultivator de porumb boabe din Uniunea Europeana cu mai mult de un sfert din totalul suprafetelor agricole inregistrate la nivel comunitar pentru aceasta cultura, iar la suprafata cultivata cu grau suntem pe pozitia a cincea, dupa tari ca Franta si Germania.

 

 

 

 

Din 1 februarie Rusia suprataxeaza exporturile de grau
Ultimile IAS-uri constantene din gestiunea Agentiei Domeniilor Statului
autor: Bianca P / data: 03 Feb 2015 / Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>