Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Salata sursa de minerale, vitamine si sanatate

Salata sursa de minerale, vitamine si sanatate

Salata verde este cu certitudine o sursa de tinerete si energie. Bogata in vitaminele C, E, A , B 1, B2, B6, acid folic, mangan, crom, molibdem , potasiu si fosfor ajuta la remineralizarea organismului. Frunzele crocante ale salatei sunt si sanatoase si gustoase, de aceea trebuie consumate cat mai des. Saraca in calorii, salta este unul dintre alimentele pe care le consumi si slabesti.

Cultura de salata este foarte rentabila, chiar si in sezonul rece. Costul de productie nu este foarte ridicat, iar capatana de salata este usor de valorificat in orice sezon. Lucrarile de intretinere nu sunt numeroase, iar perioada de vegetatie este scurta, deci salata poate fi obtinuta in mai multe cicluri intr-un an.

Salata Hanna este un soi timpuriu pretabil in cultura de toamna-iarna. Frunzele sunt groase, netede, crocante, capatana este indesata si atinge cca 300g. Culoarea este verde deschis iar gustul este dulce si placut. Salata Hanna este rezistenta la transport, boli, daunatori si nu este usor afectata de temperaturile scazute din timpul iernii.

Salata Shangore este perfecta pentru cultura protejata in sere si solarii. Capatanile sunt compacte, indesate, cu frunze erecte. Plantele se dezvolta rapid, chiar si pe soluri sabe. Pe durata perioadei de vegetatie are necesar constant de lumina. Soiul este pretabil si pentru cultura tarzie in camp deschis. Salata Shangore se pastreaza bine chiar si trei zile dupa ce a fost culeasa.

Soiul de salata Centore se caracterizeaza prin perioada de vegetatie scurta, capatana inchisa si compacta, rezistenta la mana, pretentii scazute fata de temperatura si lumina. Se dezvolta bine in spatiile protejate dar si daca este cultivata in camp dechis. In spatii protejate trebuie acordata o atentie mai mare la necesarul de lumina, lipsa acesteia incetineste sau stagneaza dezvoltarea. Frunzele groase se pastraza bine pe rafturile magazinelor.

salata-verde

Soiuri de cartof galben productive si rezistente la depozitare
Mustarul, planta utilizate in industria conservelor
autor: Bianca P / data: 25 Oct 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>