Acasa  »  Blog  »  Pomi   »   Salcamul rosu arbor cu proprietati decorative si melifere deosebite

Salcamul rosu arbor cu proprietati decorative si melifere deosebite

Salcamul roz este o varietate de salcam utilizata in special pentru aspectul decorativ deosebit, dar si pentru proprietatile melifere. Arborele ce apartine familiei Leguminoaselor, este originar din America de Nord. Creste la altitudine de 700-800 de metrii, este cultivat in parcuri si gradini pentru aspectul decorativ deosebit.
Pe teritoriul Romaniei sunt cultivate doua varietati de salcam rosu: Robina hispida si Robina viscosa. Cel din urma este cultivat pentru florile extrem de apreciate de albine si lemnul cu calitati de prelucrare deosebite.

Robina Hispida este cultivat pentru calitatile decoarative. Specia rezista foarte bine la ger, seceta si se dezvolta foarte bine si in aglomerarile urbane, de aceea este cultivat in parcuri si gradini. Iubeste solurile permeabile, usoare, fertile si nu creste in soluri calcaroase. Este o planta cu necesar ridicat de lumina, si prezint ritm de crestere moderat. Salcamul Robina hispida atinge inaltimea de 2.5-3 m inaltime si traieste in jur de 100 de ani.

Florile acestei varietati sunt mari au culoare rosu, roz sau purpuriu, sunt grupate in 3-6 raceme. Au miros delicat foarte placut, florile se deschid in lunile mai-iunie. Frunzele sunt penat compuse, cad iarna si au culoare verde-oliv in perioada de vegetatie.

Plantarea pomilor se face toamna tarziu, sau primavara devreme.

Scoarta si florile salcamului roz sunt utilizate in terapiile naturiste. Forile sunt si ingredient pentru dulceturi fine. Florile acestui arbor au in compozitie elemente chimice benefice pentur organism. Au proprietati digestive, diuretice, antitusive, sedativ nervoase. Florile de salcam pot fi transformate in ceaiuri, decocturi si alte preparate care trateaza insomnia, depresia si imbunatatesc functiile rinichiilor.

Mierea obtinuta din florile salcamului rosu are aroma intensa, gust dulce foarte placut, aciditate echilibrata si culoare roz-auriu. Acest preparat este un panaceu, ce trateaza numeroase afectiuni. Imbuntatateste digestia si activitatea sistemului nervos, este un preparat ce favorizeaza detoxifiera organismului.

Particularitati la livada de nuc. Care sunt cele mai productive soiuri de nuc
Salcamul, arbor secular cu calitati deosebite
autor: Bianca P / data: 02 May 2017 / Pomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>