Acasa  »  Blog  »  Fructe   »   Se apropie sezonul pepenilor verzi, iata care sunt soiurile apreciate de romani

Se apropie sezonul pepenilor verzi, iata care sunt soiurile apreciate de romani

Pepenii verzi sunt fructe cultivate si comercializate in intraga lume, insa noi romanii suntem prin traditie mari iubitori a acestui fruct.

Pepenii de Dabuleni sunt cei mai cunoscuti in tara noastra, acest fapt se datoreaza calitatilor organoleptice deosebite date de solul in care sunt crescuti.

Dulce de Dabuleni este soiul dezvoltat in cadrul Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisip-Dabuleni de la care provine brandul “De Dabuleni”. Palanta pepenului Dulce de Dabuleni este viguroasa si prezinta fructe mari de forma globuloasa. Suprafata fructului este neteda, cu dungi  de culoare verde inchis si desen fin dantelat. Pulpa este colorata uniform, rosu zmeuriu si are gust dulce foarte placut.  Soiul Delce de Dabuleni prezinta rezistenta ridicata la numeroase boli specifice acestor culturi si se remarca prin productivitate crescuta.

Oltenia este un alt soi foarte productiv de pepene verde dezvoltat in cadrul statiunii de la Dabuleni. Soiul este semitardiv, foarte viguros, tolerant bolile si agentii patogeni specifici cucubitaceelor. Fructele  sunt  mari, 6-12 Kg, au coaja  vargat cu dungi de culoare verde ce alterneaza cu dungi de culoare verde deschis. Se remarca prin miez de culoarre rosu aprins cu gust dulce intens.

De Dabuleni, este un soi semitardiv, omologat inca din 1988. Fructele sunt mari si ating cu usurinta greutatea de 13 kg. Se remarca prin forma alungita a fructelor, culoarea exterioara verde deschis-albicios, brazdata de nervatiuni. Miezul de culoare rosu deschis este zemos, dulce si foarte aromat.  Pepenii din soiul De Dabuleni sunt foarte apreciati in tara noastra.

PALADIN F1 este un hibrid in gama Sakata. Soiul se remarca prin plante puternice, viguroase, care se adapteaza usor la conditiile de clima si sol, si rezistenta la boli precum Antracnoza si Fusarium. Productivitatea este crescuta iar fructele prezinta aspect comercial foarte placut, rezistenta la transport si depozitare. Pulpa este excelenta, are aroma placuta si continut ridicat de zahar. Coaja este vargata.

MINIPOL F1 este un alt hibrid profesional semitimpuriu de pepene verde, ce se remarca prin productivitate ridicata. Fructele cu greutate de 2-3 kg au coaja foarte subtire si miez ferm dulce si crocant. Avantajul acestui soi este ca apar foarte devreme pe piata.

cultura de pepene verde, dulce de dabuleni

Ciresele, sursa de energie in dietele de primavara
Pepenii verzi, fructe nelipsite in dietele de vara
autor: Bianca P / data: 19 May 2016 / Fructe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>