Acasa  »  Blog  »  Fructe   »   Se aproprie sezonul capsunilor! Iata care sunt cele mai profitabile soiuri

Se aproprie sezonul capsunilor! Iata care sunt cele mai profitabile soiuri

Capsunul este o specie pomicola care asigura recolta deosebita. Fructele de capsun sunt apreciate pentru intensitatea gustului si pentru valoarea nutritiva ridicata. Productia de capsun la hectar poate atinge 40 de tone, iar fructele sunt usor de exploatat.

Infiintarea culturii de capsun poate fi realizata atat manual cat si mecanizat, cu masinile speciale de plantat rasaduri. Plantarea manuala, este o operatiune meticuloasa, care insa are rezultate mai bune, fata de metoda tehnologizata. Pentru a asigura o prindere buna a stolonilor, specialistii recomanda irigarea temeinica a terenului cu aproximativ doua zile inainte de plantare. Terenul trebuie masurat si marcat corespunzator pentru a beneficia de o cultura bine organizata. Epoaca optima pentru infiintarea plantatiei de capsun este prima decada a lunii aprilie, sau prima decada a lui octombrie.

Cele mai populare si productive soiuri de capsun sunt cele din soiurile Florence, Vibrant si Pegasus, dezvoltate si comercializate de pepinierele Hida.

Capsunul Florance s-a format si s-a lansat in UK, in cadrul statinii de cercetare de la East Malling. Se caracterizeaza prin tufe bogate si  viguroase, cu rezistenta ridicata la bolile specifice si daunatori. Soiul prezinta si adaptabilitate ridicata la conditiile pedologice si climatice din tara noastra.  Fructele au forma conica, sunt foarte atractive, au gust intens si aromat, sunt dulci si foarte savuroase.

Soiul Vibrant se caracterizeaza prin maturare timpurie, productii consistente si fructe cu calitati superioare. Plantele au vigoare medie si formeaza tufe foarte bogate. Fructele de capsun Vibrant sunt mari, foarte aspectuoase, uniforme si au culoare rosu aprins. Rezista foarte bine la manipulare si se pastreaza frumos.

Capsunii Pegasus sunt foarte rezistenti la boli si daunatori si asigura productii generoase chiar si in conditii de stres. Fructele Pegasus sunt mari, au forma conica si au pulpa aromata,  gustoasa si suculenta. Productivitatea ridicata, rezistenta buna la manipulare si aroma intensa le fac irezistibile.

capsun soiuri productive

 

 

Metode de conservare a fructelor de padure
Metode de irigare care imbunatatesc productia de capsuni
autor: Bianca P / data: 10 Feb 2017 / Fructe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>