Acasa  »  Blog  »  DiverseUtilaje agricole   »   Semanatorile, John Deere, utilaje agricole cu precizie ridicata

Semanatorile, John Deere, utilaje agricole cu precizie ridicata

Povestea utilajelor John Deere a inceput in  urma cu peste  un secol, cand fierarul John Deere produce un plug  capabil sa execut brazde adanci si mai precise in solul lipicios din Midwest. Succesul utilajului a fost rasunator, iar fierarul s-a incumetat sa produca in urmatorii ani si alte echipamente menite sa usureze munca fermierilor care se ocupau cu cultivarea pamantului.

Razboiul din 1861 nu a facut decat sa infloreasca afacerea lui John Deere, pentru ca cererea de utilaje si echipamente agricole a crescut, astfel ca in acea perioada au fost patentate numeroase echipamente agricole: pluguri, cultivatoare, grape, semanatori, plantatoare, vagoane si vagonete.

Chiar si dupa moartea fondatorului, actionarii companiei continuat producerea si perfectionarea echipamentelor agricole, abia in perioada de dupa primul razboi mondial au inceput producerea de tractoare cu motoare pe gazolina. Succesul acestora a fost rasunator, fapt pentru care reprezentantii companiei au decis ca investitiile pe acest segment sa fie mai consistente. In ultimele trei decenii activitatea companiei s-a concentrat pe largirea punctelor de productie in SUA, Asia (China, Rusia) si Europa.

Semanatorile din seriile 740A si 750A sunt concepute pentru a asigura performanta in cele mai dure conditii. Standardele de precizie sunt extrem de ridicate, fiabilitatea este crescuta iar intretinerea echipementelor se face usor si cu investitii minime.
Caracteristicile speciale ale utilajelor sunt: plasare precisa a semintelor in orice conditii, productivitate extraordinara pe supafete mari; costuri reduse de combustibil si mana de lucru; performanta in conditii deosebite (cand exista resturi de vegetatie); sisteme performante de informare a operatorului; sisteme optionale de ghidare prin satelit.

Functiile semanatorilor din aceste serii de exceptie sunt multiple: de introducere a materialului seminter in sol, de incorporare a ingrasamintelor. Datorita tehnlogiei avansate aceste operatiuni se pot desfasura concomitent.

Latimea de lucru, fiabilitatea, tehnologizarea perfecta, performanta ridicata in raport cu suprafata fac ca aceste echipamente agricole sa se ridice la standardele celor mai exigenti dintre fermierii.

Chimionul, planta medicinala si aromatica cu numeroase beneficii
Castanele comestibile, arome dulci de iarna
autor: Bianca P / data: 20 Oct 2016 / Diverse, Utilaje agricole

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>