Acasa  »  Blog  »  Fructe   »   Seminte de pepene galben. Soiuri productive si aromate de pepene galben

Seminte de pepene galben. Soiuri productive si aromate de pepene galben

Pepenele galben, Cucumis melo, este un reprezentant de seama al familiei Cucurbitaceae. Plantele erbacee se caracterizeaza prin tulpini taratoare, flori galbene monoice, frunze palmiforme acoperite cu peri aspri si fructe de forma sferica sau elipsoidala. Aceasta planta se cultiva pentru fructul cu gust dulce, intens aromat care are si numeroase beneficii asupra sanatatii. Fructul de pepene galben este extrem de apreciat in sezonul de vara datorita contintului ridicat de apa si zaharuri.

Cultura de pepene galbe este mai pretentioasa fata de cea de dovleac. Semintele au nevoie de cel putin 15 grade celsius pentru a germina. Pepenele galben se cultiva exclusiv in camp deschis si are necesar ridicat de caldura pentru a oferi recolte  bune.

Fructele de pepene galben sunt considerate de multii dintre medicii nutritionisti adevarate medicamente, din pricina continutului ridicat de elemente chimice, vitamine si minerale valoroase pentru organism. Este un aliment cu proprietati antioxidante deosebite, un detoxifiant exceptional si are proprietatea de a crea senzatie de satietate rapid. De aceea acest aliment trebuie intens consumat in timpul sezonului cald.

Semintele de pepene galben utilizate pentru infiintarea culturilor trebuie sa provina din surse autorizate, sa posede puriate ridicata si sa fie supuse unor tratamente speciale, care asigura o buna germinare. Specialistii recomanda utilizarea hibrizilor, care au caracteristici deosebite si rezistenta ridicata la boli si daunatori. Hibrizii obtinuti in statiunile de cercetare ofera fructe cu calitati deosebite.

Pepene galben FONDANT, este un soi obtinut la Buzau si are caracteristici deosebite.Soiul extratimpuriu ofera fructe de culoare galben la maturitatea tehnologica. Pepenii obtinuti sunt compacti, au pulpa de culoare orange intens, dulce extrem de aromata si putin zemoasa. Fructele prezinta rezistenta buna la crapare si transport.
Semintele de Kehlibar F1 sunt destinate culturii timpurii in spatiu deschis. Pot fi insamantate inca din luna aprilie. Au perioada de vegetatie scurta de 80 de zile. Plantele sunt rezistente la boli si daunatori. Fructele sunt foate atractive, au pulpa zemoasa, intens aromata.

Cultura de dovleac placintar - seminte de dovleac
Anasonul, planta medicinala si aromatica cu proprietati deosebite
autor: Bianca P / data: 02 Apr 2017 / Fructe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>