Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Seminte de rapita – caracteristici generale

Seminte de rapita – caracteristici generale

Rapita – (Brassica napus L.)  – este una dintre cele mai cultivate plante ce fac parte din familia Cruciferelor. Florile de la rapita dezvolta pastai de 5-10 cm lungime in ca se adaposetec semintele de culoare negru-albastrui. Semintele de rapita sunt foare bogate in uleiuri.

Florile de rapita sunt foarte apreciate de albine melifere, mierea obtinuta de la aceste are proprietati deosebite si este foarte buna pentru santate. Uleiul obtinut din semintele de rapita are proprietati gastronomice excelente si este foarte apreciat in bucatariile internationale. Este bogat in vitaminele A, E, B1, B2, calciu , fier si potasiu si imbunatteste functiile organismului . Uleiul de rapita nu trebuie folosit pentru prajit pentru ca degaja un miros specific.

Seminte de rapita  Visby  – soiul  Visby se caracterizeaza prin productivitate crescuta, chiar si in conditii de stres hidric. Plantele dezvoltate sunt viguroase, sunt rezistente la iernare si au performante ridicate chiar si in perioade de seceta. Hibridul dezvoltat de specialilstii dein Germania poate fi cultivat in toate regiunile din Romania. Este un soi timpuriu cu perioada scurta de maturare a semintelor.

Seminte de rapita Woton – soi de toamna dezvoltat in laboratoarele germailor de la Saaten Union. Plantele ajung cu la inaltimea de 110-120 cm si au rezistenta ridicata la iernare si frangere. Semintele de rapita Woton sunt ovoide si sunt bogate in ulei – peste 40%. Productiile obtinute de la acest roi de rapita sunt de la 2500 pana la 3200 kg/ ha.

Seminte rapita Amor – soi de tomamna creat de germanii de la  RAPS GBR, dezvolta plante cu inaltmine nu prea mare. Acestea  insa rezista foarte bine la seceta si scuturare. Perioada de vegetatie este de aproximativ 225-230 de zile. Semintele au continut de ulei in proportie de 37-40%.

Seminte rapita Lambada – soi realizat de germanii de la firma Lambke. Plantele prezinta caracteristici deosebite: rezistenta la seceta, ger si  cadere. Perioada de vegetatie a rapitei Lambada este de  95 de zile.

Benefiicile consumului de oua. Tipuri de oua care imbunatatesc starea de sanatate
Musetel - Matricaria chamomilla- particulatitati cultura
autor: Bianca P / data: 26 Jun 2017 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>