Acasa  »  Blog  »  DiverseLegume   »   Seminte de ridichi de luna. Soiuri de ridichi productive

Seminte de ridichi de luna. Soiuri de ridichi productive

Ridichea de luna, Raphanus sativus convar sativus, este o planta din familia Cruciferae cu perioada foarte scurta de vegetatie apreciata pentru radacina bogata in elemente nutritive si substante hranitoare cu gust picant si placut.

Ridichia de luna este bogata in vitamina B6, vitamina B3, vitamina B9, vitamina B2, vitaminele A, C, E, K, minerale precum fier, calciu, cupru, magneziu, manganu si zinc, fibre, proteine, carbohidrati si electroliti de sodiu si potasiu.

Cultura de ridichi de luna este una scurta de 20-40 de zile. Plantele premergatoare ideale sunt tomatele, castravetii, ardei. Pentru a obtine o productie frumoasa, specialistii recomanda alegerea cu atentie a soiurilor si semintelor de ridichi de luna. Sunt preferate soiurle hibride, cu rezistenta buna la boli si daunatori.

Irene F1 RZ este un soi productiv, ce asigura recolte bune si in solarii si daca sunt cultivate in camp deschis. Acest hibrid extratimpuriu se dezvolta bine si in conditii de luminozitate scazuta. In solarii se preteaza pentru cultura in lunile noiembrie- martie; din aprilie poate fi cultivat in camp deschis. Radacinile ridichilor Irene F1 RZ sunt uniforme, rotunde, usor ovale, de marime medie.  Pulpa este ferma, crocanta si are gust dulce picant. Se remarca prin aspect comercial placut si rezistenta buna la deshidratare dupa recoltare.

Rondeel RZ este un hibrid timpuriu de ridichi de luna. Radacinile sunt medii, au forma rotunda si crusta de culoare rosu intens. Pulpa este alba, foarte crocanta si are gust intens. Radacinile de Rondeel RZ prezinta rezistenta foarte buna la crapare si alte boli spceifice cruciferelor. Radacinile sunt usor de comercializat din pricina aspectului atractiv.

Valerie F1 RZ este un soi destinat culturii in camp. Pentru o recolta frumoasa specialistii rcomanda o densitate a plantelor de 250- 300 plante pe metru patrat. Perioada optima de semanat este prima decada a lunii mai. Plantele prezinta foliaj verde intens si radacini medii spre mari. Culoarea ridichilor Valerie F1 RZ este rosu intens. In interior sunt crocante, putin iuti dar intens aromate.

ridichi dee luna

Fasolea rosie, infiintare cultura, specificatii tehnologice
Seminte de varza rosie. Cultura de varza rosie
autor: Bianca P / data: 30 Jan 2017 / Diverse, Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

acilapu: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg ...
alicezi60: New super hot photo galleries, daily updated collections http://tiava.porn.instasexyblog.com/?elise free iphone vo...
AnthonyWaymN: adrenalin bot - adrenaline bot lineage, настройка а...
Jaredgep: check top casinos online games, ...
unaciteco: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxil 500mg ...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>