Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Seminte de telina, potrivite pentru culturile in camp deschis

Seminte de telina, potrivite pentru culturile in camp deschis

Telina- Apium gravedens –  este o leguma radacinoasa bogata in vitamine, minerale si elemente chimice complexe care asigura buna functionare  organsimului. Telina este cultivata pentru radacina globuloasa, de dimensiuni mari, care poate fi usor explatate, dar si pentru frunzele bogate in uleiuri aromatice si vitamine, care condimenteaza preparatele culinare.

Seminte de telina Prinz sunt exceptionale, apreciate pentru radacinile mari, de culoare alb-galbui cu aspect neted, extrem de parfumate.  Pulpa telinei Prinz este extrem de compacta si aromata. Poate fi consumata in stare proaspata sau conservata.

Ilona este un soi de telina, exploatat pentru radacina rotunda gobuloasa de culoare alb. Produsa de olandezii de la Bejo, telina Ilona se caracterizeaza prin productii ridicate, crestere viguroasa si foarte rapida. Frunzele acestui soi sunt verde intens, aromate si placute la gust. Atat radacinile cat si frunzele au aspect comerecial foarte placut si rezista bine la depozitare.

Semintele Ibis, ofera productii de telina mixta exceptionale. Aceasta varietate foarte timpurie prezina rezistenta buna la boli, in special la atacul cu  Septoria. Radacinile sunt albe, netede si curate, sunt intens aromate si prezinta rezistenta buna la pastrare pe termen mediu si lung. Frunzele si petioaele groase sunt bogate in vitamina C, uleiuri eterice si minerale.

Telina Balena F1 este un hibrid cu calitati exceptionale destinat culturii industrializate. Plantele sunt viguroase si prezinta toleranta exceptionala la inflorire. Soiul Balena prezinta rezistenta exceptionala la boli si daunatori, rezistenta crescuta la stres si caracteristici deosebite la transport, depozitare si pastrare. Radacinile sunt foarte mari, carnoase si aromate.

Soiul Cisco este cultivat pentru radacini si frunze. Prezinta foliaj bine dezvoltat de culoare verde intens. Petioale sunt lungi striate intens aromate. Acest soi se caracterizeaza prin rezistente crescuta la boli si daunatori, rezistenta la seceta si pastrare. Radacinile de dimensiui medii, pot fi consumate in stare proaspata. Potentialul de productie al telinei Cisco este foarte ridicat.

Cultura de dovleac placintar - seminte de dovleac
Cultura de pastarnac, caracteristici. Soiuri de pastarnac
autor: Bianca P / data: 04 Apr 2017 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>