Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Seminte de varza rosie – soiuri varza rosie

Seminte de varza rosie – soiuri varza rosie

Varza rosie – Brassica oleraceae var.capitata f. rubra – este o planta bienala, foarte populara si foarta apreciata in bucataria traditionala. Originara din bazinul Marii Mediterana, Anglia si Franta a fost cultivata inca din antichitate de grecii si romani. In tara noastra a fost cultivata in regim organizat inca din secolul 14.

Soiurile extra timpurii pot fi recoltate in cca. 60-80 de zile de la plantare, cele tarzii ajung la maturitate in aproximativ 80-150 de zile la semanare.

Rebeca F1 este un soi de varza rosie profesionala care atinge maturitatea in aproximativ 90 de zile de la plantare. Capatanile rezultate sunt mari ating cu usurinta 2-3 kg.  Structura interna a capatanii de varza rosie Rebeca F1 o face pretabila pentru industializare. Capatanile de varza rosie sunt rezistente la transport, manipulare si depozitare. Productiile estimate de specialisti sunt de cca. 45.000 plante pe hectar.

Raissa F1 este o varza rosie cu perioada foarte scurta de vegetatie 80-90 de zile, de la transplantare. Capatana dezvoltata de Raissa F1 este rotunda, usor turtita si are greutate cuprinsa intre 1.5-2 kg. Foile sunt indesate si compacte. Capatana este compacta si prezinta rezistenta excelenta la crapare si transport. Plantele dezvoltate sunt viguroase si au frunze de culoare rosu inhis.

Reball F1 este un soi hibrid de varza rosie cu perioada scurta de vegetatie de pana la 66 de zile. Plantele sunt viguroase si dezvolta capatani rotunde de culoare purpurie. Varza rosie Reball F1 are caracteristici deosebite: sensibilitate crescuta la soare, frunze erecte, capatani potrivite( 1.2-1.5 kg).  Acest soi este destinat consumului in stare proaspata.

Red Cook f1 este un hibrid cu perioada de dezvoltare de 90 de zile de la transplantare. Capatanile au forma usor turtite si greutate potrivita. Structura interna este compacta iar frunzele au culoare rosu deschis. Plantele sunt viguroase si rezistente la conditii climatice extreme. Capatanile pot fi consumate in stare proaspata sau pot fi supuse procesului de conservare.

Care sunt cele mai productive soiuri de patrunjel pentru radacina
Particularitati la cultura de morcov
autor: Bianca P / data: 27 Jun 2017 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
Lettie: Alexandra skrerev:Hij, har följt din trevliga blogg en liten tid nu. Massor av vackra bilder på fina ting.Era tavl...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>