Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Seminte productive de ardei capia

Seminte productive de ardei capia

Ardeiul capia este o varietatea extrem de apreciata ardeiului -Capsicum annuum, ce face parte din familia Solanaceae. Planta originara din America Centrala este cultivata intens si la noi in tara pentru fructul bogat in vitamine si minerale, cu gust dulce foarte placut.

Planta are cerinte ridicate fata de lumina si caldura. Se dezvolta bine in solurile afanate, puternic dreate, bogate in humus. Fructele ardeiului capia sunt alungite, au culoare rosu intens cand ating maturitatea tehnologica.

Soiul de capia Dinamica F1 RZ  se caracterizeaza prin planta viguroasa, productiva cu fructe mari si aspect comercial placut.  Planta creste putenica si compacta, prezinta foliaj bogat ce protejaza fructele in zilele de arsita. Sistemul radicular este puternic, asigurand sustinere buna plantei. Plantele infloresc devreme si leaga fructe pe toata perioada de vegetatie. Un avantaj al acestui hibrid este ca ofera recolta buna si in conditii de stres.

Fructele de Dinamica F1 RZ sunt conice – alungite, au pielita neteda si pulpa carnoasa. Culoarea ardeilor capia este verde inchis si se transforma in rosu -inchis, pe masura ce ating maturitatea tehnologica. De asemenea fructele nu sunt sensibile la transport si nu crapa.

Massouda F1 RZ este un alt soi de ardei capia foarte productiv, obtinut de specialistii olandezi. Planta se caracterizeaza prin crestere compacta, foliaj putenic si sistem radicular viguros. Fructele au forma conica in trei muchii si au greutate cuprinsa intre 150-180g.  Culoarea verde inchis a fructelor se transforma in rosu intens la maturitate. Ardeii Massouda F1 RZ au aspect comercial placut si gust dulce pronuntat. Acest soi este recomandat pentru culturile in camp deschis in sistem intensiv.

Porteca F1 RZ este un hibrid extra-timpuriu ale caruii fructe capata culoarea rosu inchis  foarte rapid. Deoarece capata culoarea specifica timpuriu, pot fi exploatati mai devreme fata de alte soiuri. Fructele pot fi recoltate chiar daca nu ating maturitatea.

ardei capia seminte

Seminte profesionale de mazare destinate culturii intensive
Metode de conservare a morcovilor: congelarea
autor: Bianca P / data: 18 Jan 2017 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>