Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Seminte telina, soiuri profitabile

Seminte telina, soiuri profitabile

Telina este o planta utilizatata in numeroase industrii. Este considerata o leguma cu valoare nutritiva ridicata. De la telina sunt utilizate aproape toate organele. Radacina este ingredient principal in diferite preparate gastronomice. Frunzele lung petiolate sunt utilizate in condimentarea mancarurilor dar si in terapiile naturiste. Semintele acestei plante sunt importante in industria farmaceutica si parfumerie.

Ilona  este un soi de telina cu radacina rotunda, alba si foarte aromata. Telina Ilona se caracterizeaza prin plante viguroase si radacini uniforme, rotunde, de culoare alb. Soiul cu perioada de vegetatie de 130 zile, este recomandat pentru cultura timpurie asigura o productie de 70.000-90.000 plante la hectar. Sistemul foliar este foarte bun si isi pastreaza aroma intensa pentru mult timp.

Soiul Balena este o varietate cu potential foarte ridicat de productie, pretabil pentru cultura timpurie de primavara-toamna. Radacinile au capacitate de pastrare buna si aspect comercial atractiv. Soiul Balena se caracterizeaza prin crestere viguroasa, in prima parte de dezvoltare, radacini rotunde, foliaj compact. Semintele gremineaza rapid, iar plantele sunt rezistente la Fuzarioza.

Hibridul de telina Mentor extra-timpuriu este destinat culturilor protejate. Densitatea recomandata este de 40.000-50.000 plante la hectar. Se caracterizeaza prin radacini foarte mari 1000-1800 g, forma rotunda, gust parfumat.

Otago RZ este o varietate de telina semi-tardiva, pretabila pentru culturile timpurii de toamna. Se caracterizeaza prin foliaj puternic, foarte bine dezvoltat. Radacinile tuberizante sunt netede, fara radacini secundare, albe si isi pastreaza culoarea intacta dupa procesare. Diametrul radacinii este de 15-20 cm, iar greutatea este de 800-1200g; telina din soiul Otago RZ are aspect comercial foarte placut. Se preteaza pentru cultura tarzie in camp deschis.

Telina Diamant este o varietate excelenta pentru consumul in stare proaspata. Radacinile se pastreaza foarte bine in timpul iernii. Capatanile formate sunt mari, bine definite si se dezvolta la suprafata solului. Perioada de vegetatie este mai lunga fata de soiurile expuse mai sus de 145 dde zile. Productivitatea este medie, de 50.000 plante la hectar.

seminte telina

Seminte de varza rosie. Cultura de varza rosie
Telina planta cu importanta economica deosebita
autor: Bianca P / data: 26 Jan 2017 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>