Acasa  »  Blog  »  DiverseFructe   »   Smochinele fructe cu beneficii imense asupra starii de sanatate

Smochinele fructe cu beneficii imense asupra starii de sanatate

Smochinul este un arbor mic originar din Asia de sud. Pomul atinge inaltimea de 4 m, are frunze formate din trei-cinci lobi  si fructe in forma conica, de picatura de apa. Smochinele sunt cunoscute pentru efectele benefice pe care le au asupra starii de sanatate inca din antichitate. In trecut erau cunoscute drept fructele regilor, acum sunt recunoscute pentru gustul deosebit si efectele benefice pe care le are asupra starii de sanatate.

Smochinele contin 84% apa,  proteine 3.5%, hidrati de carbon, sodiu, calciu, fosfor, fier, vitamina A, vitaminele B 1, B 2, B3, vitamina C, magneziu si brom. Pot fi consumate in stare proaspata, uscate si deshidratate sau conservate sub forma de dulceata si gemuri. Rachiul de Smochine, este o bautura foarte apreciata in intreaga tara.

Aceste fructe constituie o sursa esentiala de fibre si ajuta la imbunatatirea functiei digestive. Consumul de smochine asigura necesarul zilnic de potasiu si ajuta la mentinerea unui mediu alcalin in organism.

Substantele antioxidante din smochine, polifenolii si flavonoidele, actioneaza direct asupra radicalilor liberi si previn efectele nocive ale acestora. Smochinele au si proprietati calmante pentru ca sunt sarace in grasimi si zaharuri.

De la smochin sunt utilizate in scop medical si frunzele, care au efect antidiabetic si calmant. Triptofanul, prezent in frunzele desmochin, induce un somn bun si ajuta la inlaturarea insomniei.

Smochinele sunt ingredient de baza pentu numeroase preparate delicioase: sosuri, salate, tarte, prajituri si preparate cu carne. Dulceata de smochine este un preparat usor de obtinut si in gospodaria proprie.

Ingrediente:
1 kg smochine
500 g zahar
100 ml apa
zeama de la jumatate lamaie
50 g zahar vanilat

Mod de preparare:

Se spala smochinele, se curata de codite si se feliaza. Se face un sirop din apa si zahar, si dupa ce da in doua-trei clocote se adauga smochinele. Se aduna spuma care se formeaza. Se adauga zeama de la lamaie si zaharul vanilat.  Intregul amestec se fierbe pana ce dulceata incepe sa se lege. Dupa ce s-a legat bine se opreste. Se toarna dulceata fierbinte in borcane.

dulceata din smochine

Uleiul de floarea soarelui, beneficii asupra starii de sanatate
Cimbrul, tehnologie de cultura si metode de recoltare
autor: Bianca P / data: 05 Sep 2016 / Diverse, Fructe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>