Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Soiuri de canepa pentru seminte

Soiuri de canepa pentru seminte

Fructele si tulpinile de canepa au importanta industriala ridicata. Sunt material biologic cu valoare nutritiva extrem de importana pentru organism si materie prima in diferite ramuri industriale.  Fructele pot fi prajita, macinate si consumate ca atare sau pot intra in compozitia preparatelor tofu, a biscuitilor organici si a uleiurilor cu calitati ridicate.

Pentru a obtine o recolta satisfacatoare, trebuie sa se respecte cateva aspecte, care influenteaza buna dezvoltare a culturii. Plantele de canepa cresc bine in zonele umede si calde, asemeni porumbului.

Germineaza la 7-8 zile dupa semanat, daca solul are temperatura de 8-10 grade celsius. O atentie sporita trebuie sa se acorde fenomenului de imburuientare, caci cultura de canepa este sensibila in fata buruienilor. Plantele se dezvolta mai bine daca sunt cultivate dupa paioase si leguminoase, care lasa solul bogat in substantele nutritive.

Semintele de canepa trebuie sa fie procurate din surse avizate si supuse unor tratamente care asigura germinarea buna si rezistenta la boli si daunatori. Specialistii recomanda utilizarea de material semincer, insotit de buletin de analiza si certificat de garantie a calitatii.

Canepa Denise este un soi monoic, destinat obtinerii de fibre si seminte. Este unh ibrid atent selectionat, cu calitati deosebite. Soiul Denise asigura productie ridicata de fibre pe tulpini dar si samanta. Acest soi timpuriu rezista bine la temperaturi scazute, iar samanta germineaza si la 5 grade celsius. Cultura pentru seminte are o perioada de vegetatie de 130 de zile iar cultura pentru fibre poate fi recoltata dupa 150 de zile.

Soiul de canepa Zenit a fost obtinut prin hibridare. Are caracteristici deosebite: perioada de vegetatie scurta 110 zile, productie ridicata la hectar (1500 kg/ha), poate fi semanat pana la 15 iunie, ofera si productie buna de fibre. Poate fi recoltata mecanizat cu ajutorul combinelor cerealiere.

Canepa Dacia-Secuieni este un soi omologat recent, in 2011. Se caracterizeaza prin productiii ridicate de fibre, cu calitati de prelucrare deosebite.Productia de seminte este ridicata, 1000 Kg/ha,iar calitatile nutritive ale boabelor sunt deosebite.

Dafinul - arbust decorativ, utilizat in gastronomie si medicine naturista
Recoltarea plantelor medicinale: patlagina, roinita, salvia
autor: Bianca P / data: 20 Mar 2017 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

acilapu: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg ...
alicezi60: New super hot photo galleries, daily updated collections http://tiava.porn.instasexyblog.com/?elise free iphone vo...
AnthonyWaymN: adrenalin bot - adrenaline bot lineage, настройка а...
Jaredgep: check top casinos online games, ...
unaciteco: http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxil 500mg ...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>