Acasa  »  Blog  »  Fructe   »   Soiuri de pepene verde exploatate in Romania

Soiuri de pepene verde exploatate in Romania

Pepenele rosu, cunoscut mai mult sub numele de harbuz,  lubenita si cucubeta, este fara doar si poate cel mai consumat aliment in sezonul estival. Fructele uriase, cu pulpa crocanta si foarte dulce sunt apreciete deopotriva si de copii, si de bunici, si de motfurosi, si  de pofticiosi.

Plantele de pepene rosu sunt taratoare; au sistem radicular foarte bine dezvoltat in sol, fapt ce imprima vrejilor rezistenta ridicata la stres hidric. Pepenele are pretentii ridicate de temperatura si lumina, se dezvolta bine sub bataia directa a soarelui, iar gustul dulce este potentat de temperaturile ridicate. Fructele mari de pepene rosu au si necesar ridicat de apa, in special in perioada de formare si dezvoltare.

Terenul pentru cultura de pepene verde trebuie bine prelucrat, pentru ca plantele cresc frumos in soluri bine aerisite, permeabile si bine drenate. Materialul semincer si soiul utilizat pentru infiintarea culturii sunt alte aspecte care asigura productii calitative ridicate. Fermierii prefera tot mai des sa utilizeze soiuri ameliorate care prezinta rezistenta crescuta la boli, daunatori si seceta.

SORENTO F1 este un hibrid extra – timpuriu de pepene rosu cu potential productiv ridicat. Perioada de vegetatie este scurta, de pana la 70 de zile; in acest timp fructele ating greutatea de 6-8 kg. Pepenii SORENTO F1 au crestere uniforma si aspect comercial placut. Sunt dulci si au seminte marunte, usor de indepartat.

Soiul CRIMSON SWEET se remarca prin plante cu calitati deosebite: vigurozitate sporita si foliaj foarte bine dezvoltat. Pulpa pepenilor este dulce si racoritoare, crocanta si placuta in timpul masticatiei. Aspectul comercial al pepenilor CRIMSON SWEET este atractiv.

Trophy F1 este un soi timpuriu, caracterizat prin plante cu crestere compacta si fructe ovale cu coaja verde inchis, strabatuta de striatii usoare. Pulpa bostanilor Trophy F1 este foarte dulce si foarte aromata. Calitatile oligoprotice ale pepenilor Trophy F1  sunt deosebite. Cantitatile impresionante de minerale, vitamine si zaharuri previn deshidratarea organismului in zilele caniculare.

cultura de pepeni seminte de pepene rosu

Soiuri de par propuse de Statiunea Pomicola Constanta
Particularitati la cultura de prun. Soiuri productive de prun
autor: Bianca P / data: 21 Feb 2017 / Fructe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>