Acasa  »  Blog  »  Vinul si vita de vie   »   Soiuri de struguri de masa

Soiuri de struguri de masa

Strugurii sunt fructe de sezon, foarte apreciati pentru gustul dulce  intens, foarte placut si pentru elementele nutritive doesbite pe care le contin. Analizele biochimice efectuate asupra diferitelor soiuri de struguri au demonstrat ca pulpa acestor fructe este bogata in vitaminele: C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, vitaminele D, K, E şi F. Boabele de strugure contin si  minerale cloruri, fosfati, ioduri de sodiu, potasiu, calciu, magneziu, cupru, zinc, fier si seleniu, dar au in componenta si aminoacizi, quercitine, acid malic, tartic si coenzima Q10.

Aceasta compozitie complexa face din struguri super alimente, care protejaza ficatul, rinichiul, inima si imbunatatateste functiile organismului. Sunt cunoscuti pentru efectele antioxidante si pentru numeroasele beneficii pe care le ofera.

Dintre strugurii de masa cu efecte miraculoase, cele mai apreciate soiuri din tara noastra sunt: strugurii Moldova, soiul Arcadia, Codreanca, Lora, Pameati Negrulea si Vostorg.

Soiul Moldova se caracterizeaza prin frunze mari, rotunjite, cu cinci lobi, cu marginea aproape intreaga, ciorchini mari in forma conica si  perioada tarzie de coacere. Bobitele mari au culoare violeta-inchisa si sunt acoperite cu strat gros de pruina.  Pielita strugurilor este groasa si dura iar pulpa consistenta si carnoasa.  Gustul este dulce, acrisor foarte simplu.

Strugurii Arcadia sunt un soi timpuriu. Soiul se caracterizeaza prin chiorchini densi, mari in forma cilindro-conica cu doua aripi. Planta este rezistenta la bolile caracteristice vitei de vie: mana si putregai. Boabele au culoare alb, si sunt mascate sau foarte mascate. Pulpa este crocanta, foarte dulce si foarte intensa.

Soiul Codrenaca este foarte popular pentru ca atinge maturiatea devreme. Ciorchinii sunt frumosi, au aspect comercial placut si rezista bine la transport.  Sunt rezistenti la inghet, mana, fainare si putregaiul cenusiu.

Lora sunt un soi alb, cu ciorchini mai in forma  lati-conica sau cilindro-conica. Bobitele au culoare alb-lactic, ovale si pulpa foarte crocanta. Semintele sunt marunte, iar cantitatea de zahar este sporita. Se caracterizeaza prin transportabilitate ridicata si aspect comerciaal foarte placut.

struguri de masa

Prepararea vinului in gospodariile taranesti
Obiceiuri si traditii batranesti la culesul viei
autor: Bianca P / data: 06 Sep 2016 / Vinul si vita de vie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>