Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Soiuri de tomate cu calitati deosebite

Soiuri de tomate cu calitati deosebite

Reyana F1 este un hibrid semitimpuriu, ce poate fi cultivat cu usurinta in sere si solarii. Soiul este foart apreciat de fermierii romani datorita calitatilor exceptionale. Plantele sunt rezistente la principalele boli care afecteaza aceste culturi: virusul mozaicul tomatelor, verticilium si fusarioza. Fructele sunt medii spre mari (170-190 g), sunt rotunde si au suprafata neteda. Pulpa este carnoasa, tare si are gust dulce intens aromat. Planta poate fi cultivata pe arac si palisata.

Kalina F1 este un hibrid tipuriu cu crestere nedeterminata. Este ideal pentru cultura in spatii protajate. Planta prezinta rezistenta sporita la virusul mozaicul tomatelor, verticilium, fusarioza si nematozi. Are perioada de vegetatie de 100-120 zile. Fructele sunt medii spre mari, la maturitate au greutatea de 150-200g.  Rosiile Kalina sunt rotunde si au suprafata neteda. Gustul este excelent, pulpa este rosie, tare si carnoasa. Fructele se pastreaza bine la transport.

RIYA F1 este un hibrid timpuriu cu crestere determinata. Are caracteristici deosebite pentru cultura in sere si solarii. Prezinta rezistente foarte ridicata la  virusul mozaicului, verticilium si virusul tutunului. Tomatele recoltate sunt extrem de gustoase si au aspect comercial foarte placut.

Gigant Rosu este un soi cu crestere nedeterminata. Fructele au calitati deosebite, sunt extrem de mari cca. 500 g, carnoase si au gust intens si aroma delicata. Perioada de vegetatie este de 120 -140 de zile. Pot fi semanate in lunile februarie – ianuarie pentru productie timpurie, in martie pentru productie semitimpurie si la sfarsitul lui aprilie pentru productie tarzie.

Rosile Rossa F1 au crestere nedeterminata si sunt pretabile pentru culturile protejate. Se recomanda cultivarea pe arac.  Planta este rezistenta la mozaicul tomatelor, verticilium si fusarioza. Fructele au culoare roz-rosiatic gust placut si rezista foarte bine  la depozitare, nu crapa si nu prezinta capac verde. Plantele sunt extrem de productive.

soiuri tomate productive

 

Cultura de vinete, lucrari de ingrijire specifice pentru o productie ridicata
Cum imbunatatesc tomatele starea de sanatate
autor: Bianca P / data: 18 Jun 2016 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

dariaZiC: Магазин acc-game.shop очень порадовал, ранее скептично относился к тако...
BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>