Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Soiuri de trandafir usor valorificat

Soiuri de trandafir usor valorificat

Trandafirul – Rosa L – este o planta perena ornamentala din familia Rosaceae. Plantele originare din reigiunile tropicale, subtropicale si continentale ale Asiei si Europei au fost apreciate de-a lungul timpului datorita aspectului impresionant si a parfumului intens.

Trandafirii sunt plante ce decoreaza gradinile si parcurile, au capacitate ridicata de adaptabilitate la conditiile dificile de clima si mediu, si parfumeaza cu aroma specifica atmosfera. Florile de trandafir sunt utilizate in arta buchetiera, dar si in parfumerie. Din petalele trandafirilor sunt extrase uleiuri esentiale cu valoare deosebita.

Trandafiri caractristici generale

Radacinile trandafirilor sunt lemnoase, bine adancite in sol. Tulpinile sunt cataratoare, sau taratoare in functie de soi, si au dimensiuni diferite intre 0.5 si 5 metri lungime. De-a lungul tulpinilor se gasesc spini ascutiti. Frunzele cresc alternant si sunt impari-penat compuse. Florile sunt foarte variate au diferite culori si diferite marimi. Fructele sunt carnoase si sferice si sunt colorate in diferite nuante de rosu, cand ajung la maturitate.

Trandafir Simpathy – rosu urcator

Soiul face parte din categoria trandafirilor cataratori, find foarte apreciat pentru aspetul decorativ pe care il formeaza. Plantele sunt extrem  de viguroase si prezinta crestere puternica. Frunzele sunt lucioase si au culoare verde intens.Florile sunt mari, sunt rosii si au parfum intens foarte apreciat. Trandafirii Simpathy pot forma pergole si arcade imprresionante pe tot parcursul anului.

Golden Shower – Galben urcator

Trandafirul Golden Shower este ca si cel mentionat anterior un soi urcator. Plantele sunt viguroase si prezinta crestere accelerata imediat ce intra in perioada de vegetatie. Florile de culoare galben stralucitor sunt mari si foarte parfumate. Frunzele sunt lucioase si se pastreaza verzi pana tarziu in iarna. Ramurile ating cu usurinta lungimea de 2-3 m, formeaza perdele impresionante.

Ilse Kron – Urcator Alb

Ilse Kron este un tip de trandafir urcator cu flori albe, mari si parfumate. Formeaza coroane impresioante, datorita contrastului dintre frunze si flori. Trandafirii stau deschisi o mare perioada a anului si creaza tablou deosebit.

 

Ghimbirul - planta cu proprietati deosebite. Crestera ghimbirului in ghiveci
Caracteristici speciale la cultura de floarea soarelui
autor: Bianca P / data: 19 Jun 2017 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>