Acasa  »  Blog  »  Vinul si vita de vie   »   Soriuri de struguri rezistente cu productivitate ridicata

Soriuri de struguri rezistente cu productivitate ridicata

Viticultura este o ramura economica importanta, caracterizata prin coeficient ridicat de valorificare a terenurilor. Via de vie se cultiva bine in zone situate in panta, pe soluri nisipoase. Exportul de produse vini-viticole aduce beneficii economice importante.

Soriurile de vie rezistente la principalele boli si daunatori ce se pot cultiva cu tratamente fito-sanitare minime au mare cautare in tara noastra.

SOI DUNAWSKA este un soi de vita de vie cu crestere viguroasa, nepretentios fata de sol si factorii de mediu. Rezista bine la ger si temperaturi scazute si necesita putine lucrari in verde. Perioada de maturare a strugurilor este inceputul lunii septembrie. Strugurii DUNAWSKA au ciorchini mari 300-400g cu boabe alungite de culoare rosiatica si coaja subtire. Pentru ca acest soi este rezistent la mana si fainarea poate fi cultivat in sistem ecologic.  Strugurii sunt destinati pentru consum in stare proaspata.

Soiul MOLDOVA se caracterizeaza prin vigoare mare, corzi groase de culoare brun-deschise. Soiul prezinta productivitate ridicata datorita ciorchinilor dimensiuni mari 500-800 g. Boabele sunt mari, acoperite cu coja groasa si pielita violet inchis. Pulpa este tare si crocanta,  fara culoare si fara samburi. Tulpina creste inalta si poate fi condusa, se preteaza foarte bine pentru pergole sau bolti. Strugurii ating maturitatea la mijlocul lunii octombrie si se pastreaza foarte bine peste iarna.

CODREANCA  este un alt soi rezistent la boli, daunatori si ger. Este rezultat prin incrucisarea soiurilor Moldova si Marsaliskii. Soiul cu  vigoare ridicata prezinta interes datorita strugurilor cu aspect comercial foarte placut. Boabele mari si alungite, ating maturiatea in luna septembrie. Calitatile boabelor sunt imbunatatie daca cultura este irigata.

Nero este un soi cu vigoare mare si rezistenta crescuta la boli, daunatori si inghet. Prezinta internoduri de lungimi medii si frunze mari de culoare verde inchis. Ciorchinii au greutatea medie de 200 g si foarte  compacti. Boabele de marime medie sunt strans lipite intre ele. Pielita prezinta culoare albastru-inchis, pulpa zemoasa, dulce si crocanta.

sturguri rezistenti la bolisi daunatori

Vinul rosu, bautura cu numerose efecte delicioase. Metode de obtinere a vinului de calitate.
Aplicarea ingrasamintelor minerale la vita de vie
Taguri: .
autor: Bianca P / data: 06 Jun 2016 / Vinul si vita de vie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>