Acasa  »  Blog  »  Pomi   »   Sortimente pomicole testate in zona Caras Severin II

Sortimente pomicole testate in zona Caras Severin II

Soiuri de mar testate in Caras Severin

Wagener premiat dezvolta pomi cu vigoare mijlocie care formeaza coroane invers piramidale. Merii wagener premiat fructifica pe tepuse. Fructele au dimensiune variabila de la mijlocii- la mari, au forma sferica, usor aplatizata si sunt asimetrice. Pielitele lucioare sunt subtiri si au fundal verde-galbui si sunt acoperite in proportie de 50-70 % de nuante intense de rosu -zmeuriu.

Soiuri de par testate in Caras Severin

Untoasa Bosc este unul dintre soiurile dezvoltate in Germania, bine aclimatizate in tara noastra. Pomii de vigoare mijlocie, rodesc si pe ramurile scurte, si pe ramurile lungi. Fructele de Bosc, sunt mijlocii spre mari si au forma piriforma ascutia. Pielita este subtire, are culoare verde-galbui, si este brazdata pe toata suprafata de pete cafenii. Pulpa este foarte fina, are gust intens, aroma puternica si este foate placuta. Perele de Untoasa Bosc se pastreaza foarte bine in timpul, si sunt destinate consumului in stare proaspata.

Peri Cure sunt foarte raspanditi in tara noastra, cu precadere in zonele fertile din judetul Caras Severin. Pomii sunt foarte vigurosi, au capacitate ridicata de productie si fructifica partenocarpic. Fructele ating cu usurinta greutatea de 300 g, sunt piriforme si asimetrice. Pielita are la maturitate tehnologica culoare galben-verzui si este partial colorata ( in partea scaldata de soare) in nuante discrete de ruginiu. Pulpa de culoare alb-galbui, este densa slab parfumata si potrivit de aromata. Perele Cure ating maturitatea in a doua decada a lunii octombrie si se pastreaza bine peste iarna.

Soiuri de gutui testate in Caras Severin

Un soi de gutui apreciat pentru fructele intens aromate, care se dezvolta bine in plantatiile pomicole din Severin, este Champion. Pomii sunt foarte vigurosi si dezvolta coroane sferice. Fructele sunt foarte mari si au calitati deosebite. Aroma si parfumul gutuilor Champion atrage prin discretie si delicatete. Pulpa fructelor este dulce acrisoara. Fructele ating maturitatea in a doua decada a lunii octombrie, se pastreaza foarte bine peste iarna si pot fi consumate in stare proaspata.

Zmeurul arbust cu importanta economica deosebita. Soiuri productive de zmeur
autor: admin / data: 26 Jul 2017 / Pomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>