Acasa  »  Blog  »  Rete culinareSanatate   »   Specialitati de toamna cu conopida

Specialitati de toamna cu conopida

Conopida este  o planta anuala, saraca in calori dar foarte bogata in substante nutritive de buna calitate. Este cultivata si in Asia, si in America, si in Australia, si in Europa pentru gustul domol si beneficiile pe care le aduce starii de sanatate.

Bogata in antioxidanti, vitamine si fitonutrienti conopida este eficienta in tratarea bolior de prostata, previne aparitia accidentelor vasculare si calmeaza ticuri nervoase precum scrasnitul din dinti.

Pentru ca 100 g de conopida contine doar 23 de k calorii este pretabila pentru numeroase combinatii culinare. Aceasta leguma imbraca sufleurile si salatele delicioase prin aroma placuta cu care vine. Pentru a va bucura de toate elemenetele benefice ale conopidei este bine sa alegeti buchetele proaspat culese, de aceea alegeti inflorescentele insotite de frunze neofilite, fara pete si cu tulpina suculenta.

Aceasta leguma poate fi utilizate in combinatii infinite, se muleaza perfect cu numeroase arome, si poate fi alaturata la diferite tipuri de condimente  si ierburi aromate care o innobileaza. Se potriveste excelent cu turmeric, coriandru, curry, marar, tarhon, rozmarin, mustar, salvie, cimbru, usturoi si nucsoara dar si cu branzeturi maturate si ulei din nuci.

Pentru a nu pierde din nutrientii acestei legume este bine sa fie savurata fiarta, sotata sau coapta. Supa dulce de conopida este o reteta simpla care trebui incercata macar odata in sezonul rece. Este bogata in elemente nutritive care au aport energetic ridicat, si are avantajul ca este usor de  preparat.

Sufleul de conopida la cuptor este o alta specialitate ce trebuie incercata la pranz sau la cina. Crusta aurie formata deasupra buchetelor parfumate de conopida aduc un plus de farmec intregului preparat. Pentru ca combina conopida cu branza cheddar si smantana, esta usor de digerat si de preparat.

Piureul de conopida este o alta delicatesa care inlocuieste clasicul cartof pasat, aroma de conopida mult mai intensa ofera savoare preparatului pe care il insoteste. Vitaminele si mineralele abunda in astfel de preparate.

specialitati-cu-conopida

Tipuri de oua apreciate in bucataria romaneasca
Carnea de curcan sursa sigura de proteine de calitate
autor: Bianca P / data: 05 Oct 2016 / Rete culinare, Sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
gratian: Specificati,va rog,ca O.S.P.A. executa analiza solului si planul de fertilizare !...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>