Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Stiuca peste autohton bogat in elemente nutritive de calitate

Stiuca peste autohton bogat in elemente nutritive de calitate

Stiuca este un peste rapitor intalnit in aproape toate apele dulci din tara noastra. Se hraneste cu pesti, pasari si  mamifere mici. Corpul este cilindric, aerodinamic acoperit cu solzi cicloizi mici in nuante de gri, galben si reflexe verzui. Stiuca poate atinge lungimea de 1 m si greutate de 20 kg.

Carnea de stiuca este bogat in proteine de buna calitate, saraca in grasimi si are valoare nutritiva ridicata. 100 g de carne de siutca contine 24 g proteina, 0.9 g lipide, Omega3 182 mg, Omega6 41 mg, vitamina A 81 ui, vitamina C 3. mg, cantitati impresionante de vitamine din complexul B-urilor ( B1, B2, B3, B5, B6, B9 si B12). Are in componenta si cantitatei mari de minerale: calciu, magneziu , fier, fosfor, potasiu, sodiu, zinc si selelniu.

O masa de stiuca ofera organismului doar proteine de calitatea I si aminoacizi esentiali, fapt ce ajuta la constructia si intretinerea sistemului muscular. Senzatia de satietate intervine repede si organismul este pacalit, fapt pentru care  este indicata in dietele de slabit. Continutul ridicat de vitamina B6 ajuta la functionarea excelenta a sistemului nervos si scade riscul aparitie bolilor cardio-vasculare. Carnea de stiuca are continut redus de calorii si poate fi asociata cu orez, cartofi, porumb si legume.

Icrele de stiuca sunt alimente medicament, foarte bogate in acizi grasi esentiali si proteine. Sunt cele mai apreciate sortimente de icre, provenite de la pestii autohtoni de apa dulce. Icrele de stiuca sunt adevarte delicatese cu numeroase beneficii asupra organismului. Sunt extrem de apreciate si pentru gustul deosebit. Constituie aperitivul perfect care innobileaza mesele de sarbatoare din casele romanilor.

Pentru a beneficia din plin de avantajele acestor miraculoare alimente trebuie sa le preparam cu ulei extravirgin de masline sau rapita si nu trebuie sa le consumam cu paine.

Stiuca poate fi consumata preparata la cuptor, pe pat de legume aromatizata cu cimbru, piper, sare si zeama de lamaie, prajita si asortata cu mamaliga si mujdei, sau rasol cu legume fierte.

stiuca-beneficii-consumstiuca

Ghimbirul din ghiveci sau sanatatea din timpul iernii
Uleiul de masline, tipuri si caracteristici
autor: Bianca P / data: 01 Nov 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

BestRonnie: I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month because you'...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>