Acasa  »  Blog  »  Fructe   »   Sucul de mere beneficii asupra organismului. Soiuri de mere pretabile pentru suc

Sucul de mere beneficii asupra organismului. Soiuri de mere pretabile pentru suc

Sucul de mere este bogat in saruri minerale, vitamine si alte elemente benfice pentru buna functionare a intregului organism.

Lichidul minunat obtinut prin presarea merelor ajunse la maturitate deplina este indicat in curele de detoxifiere a ficatului, este esential in curele de imunizare si ajuta la filtrarea deseurilor din sange. Sucul de mere are efecte benefice asupra  sistemului digestiv, combate senzatia de balonare si ajuta la purificarea colonului.

Cura de suc de mere ajuta la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului, are efecte curative la nivelul colonului, vezicii biliare si a rinichilor. Bogat in vitaminele A, C, B1, B2, E si minerele (calciu,potasiu, fosfor, fier, siliciu si magneziu, sucul de mere este apreciat si pentru gustul dulce, extrem de placut. Sucul de mere este mei usor asimilat daca este consumat intre mesele principale.

Pentru a obtine suc de mere de calitate, trebuie utilizate soiuri care ofera gust si aroma. Soiurile traditionale Jonathan, Golden Delicious, Red Delicious, Idared si  Starkrimson, permite obtinerea de sucuri cu caracteristici speciale.

Merele din gurpul Jonathan sunt cele mai apreciate in tara noastra si pot fi consumate in stare proaspata sau conservate sub forma de compoturi, gemuri, marmelade, dulceturi sau sucuri. Fructele asigura obtinerea unor sucuri si nectaruri de buna calitate cu gust si culoare echilibrata si aroma intensa. Continutul de zahar este perfect si de aceeea sucul de mere obtinut din aceste fructe nu necesita adaosuri artificiale.

Merel Golden Delicios, ofera aroma intensa si dulceata persistenta lichidului de culoarea chihlimbarului. Sucul din mere Golden Delicios are aciditatea scazuta si continut bogat in zaharuri.

Sucul de mere Idared obtinut in casa este  cel mai proaspat si mai bogat in elemente nutritive dintre toate sortimentele. Merele spalate, curatate si stoarse cu ajutorul storcatorului de fructe isi pastraza toate vitaminele in cantitate maxima. Nu este procesat termic si de aceea trebuie consumat proaspat.

suc-mere

Fructele exotice, alimente tot mai apreciate de romani
Importanta economica a marului
autor: Bianca P / data: 05 Nov 2016 / Fructe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>