Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Tehnologia de cultura a ciupercilor Pleurotus I

Tehnologia de cultura a ciupercilor Pleurotus I

Ciupercile Pleurotus se cultiva mai usor fata de celelalte specii si prezinta o rezistenta mai mare fata de boli si daunatori. Lucrarile specifice de cultivare si intretinere a culturii de Pleurotus nu sunt foarte costisitoare. Infiintarea unei ciupercarii poate fi o afacere extrem de profitabila si de avantajoasa pentru ca  pot fi obtinute pana la trei cicluri de productie pe an, cultura poate fi infiintata in orice spatiu inchis (pivnita, constructie veche, hala dezafectata, tunel, grajd vechi) si nu necesita lucrari agricole sezoniere. Compostul ce ramane dupa finalizarea unui ciclu este fertilizator excelent pentru alte culturi.

Principalele etape pe care trebuie sa le parcurga fermierul ce doreste sa infiinteze o ciupercarie sunt:

– ALEGEREA MATERIALELOR UTILIZATE CA SUBSTRAT NUTRITIV;
– PREGATIREA SUBSTRATULUI;
– INSAMANTAREA CU MICELIU;
– INCUBAREA;
– FRUCTIFICAREA;
– RECOLTAREA SI INTRETINEREA.

Alegera materialelor utilizate ca substrat nutritiv
Materialele pe care se dezvolta miceliul trebuie sa posede anumite proprietati care sa duca la dezvoltarea corespunzatoare a microorganismelor: trebuie sa fie bogate in substante nutritive, trebuie sa fie bogate in apa, sa aiba PH-optim care sa permita dezvoltarea microbiana. Materialul trebuie sa aiba o componenta omogena si sa fie supus unui tratement termic.

Pentru cultura ciupercilor Pleurotus sunt recomandate paiele de cereale cu dimenisune de 3-6 cm lungime, ciocaleii de porumb tocati la dimensiunea bobului de fasole, stuf uscat si tulpini de porumb bine maruntite.

Pregatirea substratului este o etapa importanta de care depinde calitatea recoltei. Materialele trebuie sa fi bine maruntite, curate (lipsite de mucegai), bine uscate.
Umiditatea ideala a substratului este de 75%, continutul mai ridicat de apa nu permite aerului sa circule si din aceasta cauza miceliul nu va putea sa se dezvolte corespunzator. Substratul poate fi umezit prin doua metode: imbaiere cu apa adusa la temperatura de fierbere ( 4 parti apa si o 1 parte material uscat); si mentinerea materialului uscat in apa rece pentru 24 -48 ore.

ciuperarie - plaurotus

Tehnologia de cultura a ciupercilor Pleurotus II
Ciupercile PLEUROTUS alimente bogate in proteine de buna calitate
autor: Bianca P / data: 24 Jun 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

SlowHynaf: check over here...
Josephbep: Здравствуйте! Класный у вас сайт! Нашел интересные материалы для...
Frankbon: канал посуточно бала...
alllacog: в фотоаппарат: https://alideals.info/nedorogie-elektronnye-muzhskie-chasy-s-aliekspress/...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>