Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Tipuri de uleiuri care aprind papilele gustative

Tipuri de uleiuri care aprind papilele gustative

Uleiurile presate la rece sunt nerafinate termic si chimic si sunt obtinute prin presarea mecanica a diferitelor tipuri de seminte. Sunt caracterizate prin gust puternic, aroma placuta (oferita de semintele din care sunt obtinute), proprietati nutritive deosebire si efecte benefice numeroase asupra starii de sanatate a organismului.

Inafara uleiului de floarea-soarelui, bine cunoscut si intens utilizat in tara noastra, in ultimii ani au inceput sa se remarce si alte sortimente care ofera savoare placuta preparatelor pe care le gatim.  Tot mai des sunt intalnite pe rafturile magazinelor uleiuri obtinute prin presarea la rece a semintelor de arahide, alune, susan, argan, rapita, samburi de struguri, fistic si nuc.

Uleiul de rapita este remarcabil datorita calitatilor gustative si dietetice. Gustul intens-aromat se potriveste excelent cu toate cruditatile si legumele crude. Ofera savoare specifica salatelor reci si ajuta la intensificarea aromelor daca este combinat cu zeama de lamaie. Este un ulei bogat in acizi grasi, vitamina E si acid alpha-linolenic. Este un aliment cu efecte  anti-oxidante si regenerante care neutralizeaza radicalii liberi din organism.

Uleiul de susan ofera savoare si miros de neegalat preparatelor. Este intens utilizat in bucataria orientala si medieteraneana, unde este ingredient principal in patiserie. Este utilizat la asezonarea preparatelor din carne si legumele calde. Combinat cu otet si sos de soia devine un dressing delicios ce poate intensifica savoarea preparatelor din legume calde si a salatelor de cruditati. Uleiul de susan intareste sistemul imunitar si este eficient in hidratarea tenului.

Uleiul de nuca intensifica gustul preparatelor, imbogatindu-le totodata cu aroma dulce-amaruie specifica. Este ideal pentru asezonarea preparatelor de peste si se asociaza perfect cu branzeturile maturate. Este un ulei bogat in Omega 3, magneziu, fier, vitaminele B6 si E.

Uleiul din sambure de struguri este inodor si de aceea este baza perfecta pentru sosuri si alte preparate care au aromele deja desavarsite. Este un  ulei ce nu isi pierde proprietatile prin inclalzire de aceea poate fi utilizat cu succes la prajit. Pastreaza aromele preparatelor cu care este combinat, de aceea poate fi folosit pentru obtinerea de macerari. Are efecte detoxifiante, laxative si purificatoare asupra organismului.

uleiuri-penru-asezonarea-mancarurilor

Muraturile, aliatul sistemului imunitar in sezonul rece
Uleiul de floarea soarelui, beneficii asupra starii de sanatate
autor: Bianca P / data: 13 Sep 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>