Acasa  »  Blog  »  Pomi fructiferi   »   Tratamentul pomilor si a vitei de vie in perioada de repaus vegetativ

Tratamentul pomilor si a vitei de vie in perioada de repaus vegetativ

Stropirea chimica a pomilor si vitei de vieCombaterea unor specii de ciuperci si bacterii ce provoaca boli grave, a insectelor si acarienilor in stadiul de iernare se face prin tratamente chimice la pomi fructiferi si vita de vie ce se gasesc in repaus vegetativ.
Tratamentele chimice in acest stadiu se pot face in intervalul de sfarsit de toamna pana la inceputul primaverii la dezmugurire.
Fiecare utilizator, in baza experientei dobandite, aplica propriul tratament , si determina modul de  aplicare al acestuia, in intervalul de timp ales cu mare grija.
In momentul aplicarii tratamentului vremea trebuie sa fie frumoasa cu temperaturi de 5 grade C sau mai ridicate, fara vant si pe cat posibil in zilele urmatoare precipitatiile sa lipseasca.
Experienta a dovedit ca este bine in perioada repausului vegetativ sa se faca doua tratamente , prin imbaiere,in urmatoarea ordine : solutiile cuprice si apoi uleiurile horticole.
Cel de al doilea tratament (uleiul horticol) se aplica la un interval de 2-3 saptamani sau mai mult de la aplicarea solutiei cuprice.

Tratamentul nr.1 se mai numeste si stropirea albastra si are la baza unul din urmatoarele produse:
– sulfat de cupru in concentratie 0,75 – 3%
– zeama bordeleza in concentratie 1 -2%
– ALCUPRAL 50 PU, Champ 77WG, Triumf, Cuproxat Flowable, Funguran OH 50 WP, Curzate.
Acest tratament se aplica pentru distrugerea unor fungi si bacterii.

Tratamentul nr. 2 sau tratamentul cu ulei horticol se face cu unul din urmatoarele produse: Nuprid Oil 004 CE, Mospilan, Confidor Oil SC 004 etc.
Acest tratament se aplica pentru distrugerea insectelor , acarienilor, larvelor si ouale acestora in stadiul de iernare.

Produsele mentionate nu sunt limitative.

La aplicarea fiecarui produs, obigatoriu, se va tine cont de recomandarile facute de producator pentru utilizare, respectarea masurilor de securitatea muncii si postutilizare.

Modul de aplicare a tratamentului la pomi si vita de vie in repaus vegetativ
Plantarea pomilor fructiferi
Taguri: .
autor: admin / data: 08 Feb 2015 / Pomi fructiferi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>