Capsuni Albion sunt un soi de capsuni ce formeaza tufe putin viguroase; frunzele dezvoltate sunt mari si sunt foate productive. Soiul este bine aclimatizat la conditiile din tara noastra si asigura productivitate in spatii protejate. Trebuie cultivata in zone cu soluri umede, bogate in substante nutritive.
Capsunii Albion sunt foarte rezistenti la ger si inghet. Florile acestui soi sunt mari, parfumate si au polen viabil. Fructele ajung la maturitate timpuriu, sunt mari ai au forma conica. Pulpa este deschisa la culoare si consistenta, partea exterioare este rosie si stralucitoare. Capsunii Albio se pastreaza foarte bine si sunt rezistenti la manevrare si transpost.
Capsunii Senga Senegana sunt renumiti datorita aromei deosebite a fructelor. Plantele cresc viguros si formeaza tufe compacte. Florile mari sunt numeroase si au legare foarte buna. Capsunii Senga Senegana sunt foarte rezistenti la bolile speciifice acestor plante, deci sunt pretabile pentru cultivarea in spatii protejate. Fructele sunt mari si intens aromate, pulpa rosu-deschis este consistenta si suculenta. Capsunii au continut ridicat de fructoza si sunt intens aromati. Pulpa este suculenta si poate fi consumata in stare proaspata sau transformata in diferite preparate industriale.
Fructele de capsuni Senega Senegana ating maturitatea la mijlocul lunii iunie si se comporta bine la transport si depozitare.
Capsunii Elsanta sunt un soi olandez, bine aclimatizat la conditiile pedo-climatice din Romania. Este ideal pentru culturile in spatii protejate, irigate prin picurare. Plantele de Elsanta au vigoare medie spre mare, de asemena se caracterizeaza prin numar mare de inflorescente produse. Florile lega foarte bine daca cultura este irigata si ingrasata cu substantele chimice specifice.
Fructele ajung la maturitate in prima decada a lunii iunie, sunt mari si prezinta crestere uniforma. Capsunii Elsanta sunt aromati si foarte gustosi, sunt destinati consumului in stare proaspata. Productivitatea soiului este foarte ridicata, conform specialistilor de la o planta se obtin aproximativ 500 g de capsuni.