Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Trufele, aurul ingropat in padurile romanesti

Trufele, aurul ingropat in padurile romanesti

Turfele sunt ciuperci comestibile din familia  Tuberaceae, ce se dezvolta doar la radacinile anumitor specii de arbori (stejar, alun, pin, fag). Trufele preiau din aroma, culoarea si mirosul arborelui cu care traieste in simbioza, astfel ca gustul acetora este influentat de arborele cu care traieste in simbioza.  In bucatariile internationale trufele sunt considerate delicatese, iar pretul preparatelor cu trufe este pe masura.

Aceste ciuperci pot fi gasite in pamant la adancimi de 15-45 cm. Prefera solurile calcaroase, argiloase si pe cele bogate in humus si substante minerale ( azot, calciu, fier, fosfor si potasiu). Solurile propice pentru dezvoltarea trufelor sunt umede, afanate si bine aerisite. Recolta trufelor se realizeaza cu ajutorul cainilor antrenati in acest scop.

Sunt alimente foarte bogate in elemente nutritive de inalta calitate si nu provoaca niciodata alergii. Sunt un super-aliment indicat pentru cei mai inversunati dintre vegetarieni si vegani datorita aportului inalt de proteine. In compozitia trufelor se gasesc cantitati mari de lipide, saruri minerale (calciu, fier, zinc, potasiu, sodiu, clor, fosfor, magneziu, seleniu),  vitamine (B1, B2, B3,B5, D, C, K,A si E), acid  linolenic, uleiuri eterice, fibre si carbohidrati. Intr-un cuvant trufele sunt alimente foarte complexe si foarte hranitoare.

Trufele sunt indicate persoanelor care sufera de diabet zaharat pentru ca substantele pe care le contine ajuta la reglarea nivelului de zahar din organism. Personele care au colesterolul ridicat pot consuma aceste minunate alimente in cantitati infinite. Acizii grasi nesaturati au efecte benefice asupra inflamatiei colonului si regleaza nivelul de trigliceride din sange.

In Romania trufele pot fi gasite in padurile de stejar, alun, fag si pin din judetele Brasov, Harghita, Covasna, Cluj, Bistrita, Mures, Caras-Severin,Telorman, Timis, Mehedinti. Judetul Hunedoara este o adevarata mina de trufe.

Trufele albe de vara, trufele de iarna (Tuber Brumale), trufele cu spori mari (Tuber Macrosporum), trufele porcesti (Choiromyces meandriformis) sau fierea pamantului (Tuber melanosporum) sunt adevarate tezaure. Aceste pretioase ciuperci pot  fi valorificate imediat.

Bunataturi din bucatarie: preparate traditionale de iarna
Ghimbirul din ghiveci sau sanatatea din timpul iernii
autor: admin / data: 07 Nov 2016 / Diverse

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>