Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Uleiul de masline, sursa importanta de grasimi mononesaturate

Uleiul de masline, sursa importanta de grasimi mononesaturate

Cunoscut inca din vremea lui Hipocrate si Diocles, uleiul de masline este o sursa excelenta de elemente nutritive esentiale. Beneficiile consumului de ulei de masline asupra organismului au fost identificate inca din acea perioada.

Aceasta substanta vascoasa este o sursa bogata de grasimi mononesaturate, acizi grasi, antioxidanti, vitamine si minerale. Sucul care pastreaza aroma intensa a fructelor de masline contine cel putin patru tipuri de antioxidanti care contribuie la neutralizarea actiunii radicalilor liberi si determina imbatranirea pielii si cancerul de piele. Contine vitamina A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati, trigliceride si colrofila.

Cele mai bune proprietati le pastreaza uleiul obtinut prin presarea la rece a fructelor, care este si uleiul cu cele mai bune calitati culinare. In functie de metoda de procesare se disting mai multe tipuri de ulei de masline: uleiul de masline pur, uleiul de masline virgin, uleiul de masline extra-virgin, uleiul de masline presat la rece.

Uleiul pur este rafinat si filtrat chimic. In acest fel este neutralizat gustul puternic si continutul acid. Acest ulei este de calitate inferioara si are un pret mai mic fata de celelalte sortimente.

Uleiul virgin este produs fara aditivi alimentari sau chimici si nu contine ulei rafinat. Se caracterizeaza prin gust placut si aciditate scazuta ( sub 2%). Proprietatile culinare ale acestuia sunt deosebite, iar beneficile asupra starii de sanatate sunt multiple.

Uleiul extra virgin provine de la prima presare a maslinelor, are proprietati excelente si este unul dintre cele mai bune uleiuri de pe piata. Are aroma perfecta si aciditate echilibrata. Este unul dintre cel mai putin procesate produse de acest gen.

Uleiul presat la rece este obtinut prin presarea pentru a doua oara a maslinelor. Pentru obtinerea acestui sortiment  se utilizeaza apa calduta si aburi, si astfel se extrag din masline uleiurile esentiale dar si aroma delicata a fructelor.

Culoarea, aroma si consistenta uleiurilor sunt influentate ca si in cazul vinurilor de factorii geografici si metodele de prelucrare.

ulei de masline, proprietati si beneficii

Factori care influenteaza cresterea porcilor pentru ingrasare
Raia, boala costisitoare care afecteaza suinele
autor: Bianca P / data: 25 Jul 2016 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

SlowHynaf: check over here...
Josephbep: Здравствуйте! Класный у вас сайт! Нашел интересные материалы для...
Frankbon: канал посуточно бала...
alllacog: в фотоаппарат: https://alideals.info/nedorogie-elektronnye-muzhskie-chasy-s-aliekspress/...
Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>