Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Uleiul de masline, tipuri si caracteristici

Uleiul de masline, tipuri si caracteristici

Uleiul de masline este un lichid gras cu consistenta vascoasa, bogat in acizi grasi esentiali, vitamine si substante minerale. Este un aliment extrem de apreciat in bucatariile internationale, in industria cosmetica si industria farmaceutica. Este un supliment alimentar care imbunatateste functiile organimului, ajuta la regenterare celulelor si mentine elasticitatea pielii.

Nelipsit in bucataria medieteraneana, adaugat aproape mereu la salate si sosuri, uleiul de masline este un adevarat miracol oferit de natura.

Pe rafturile magazinelor putem descoperi mai multe sortimente de ulei de masline, ulei Agoureleo, extra virgin, virgin, rafinat, care se deosebesc intre ele prin metoda de obtinere, compozitia chimica, proprietati nutritive si comportament diferit la gatire.

Uleiul agoureleo este un ulei nerafinat, obtinut prin presarea la rece a maslinelor culese manual inainte ca acestea sa atinga maturitatea tehnologica. Maslinele culese la mijlocul lunii octombrie ofera o savoare deosebita acestui sortiment de ulei. Sortimentul este destul de rar si este obtinut prin aceleasi metode ca in antichitate. Proprietatile  miraculoase asupra organismului sunt apreciate in intreaga lume.

Valoare nutritiva a uleiului agoureleo are cea mai ridicata valoare biologica dintre toate sortimentele cunoscute, culoarea acestuia este verde intens, iar mirosul este profund.

Uleiul extra virgin este considerat ca fiind de cea mai buna calitate datorita gustului si aromei  intense care se pastreaza. Pentru a fi ulei extravigin trebuie sa satisfaca anumite criterii: sa fie obtinut prin metoda mecanica, da nu aiba adaos de chimicale sau apa calda, sa provina din prima presare a maslinelor, sa aiba nivelul acidului oleic mai mic de 0,8%, sa posede gust si aroma perfecta.

Uleiul de masline virgin provie tot de la prima presare si  nu este obtinut prin rafinare. Nivelul de aciditate a acestui sortiment este putin mai mare fata de al uleiului extravirgin, insa nu trebuie sa depaseasca nivelul de 2%. Gustul si aroma uluiului virgin sunt intense si extrem de placute. Acest sotiment se preteaza foarte bine pentru gatit.

tipuri-de-ulei-de-masline

Stiuca peste autohton bogat in elemente nutritive de calitate
Soiuri de cartof galben productive si rezistente la depozitare
autor: Bianca P / data: 01 Nov 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>