Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Utilizarea nucilor in industria alimentara si farmaceutica

Utilizarea nucilor in industria alimentara si farmaceutica

Nucul este un arbore viguros din familia Juglandaceae, raspandit in zonele cu clima temperata din Europa si Asia la altitudine de peste 1.000. Lemnul de nuc este foarte apreciat pentru proprietatile fizice si chimice si este intens utilizat in industria de prelucrare a lemnului, in special la obtinerea mobilierului de lux. Frunzele, fructele, cojile si semintele sunt utilizate in industria alimentara, farmaceutica, cosmetica, la producera de jucarii si ornamente luxoase.

Frunzele si pericarpul fructelor sunt bogate in substante cu actiune bactericida, bacteriostatica, astringenta, hipoglicemianta, calmanta, cicatrizanta, emolienta, antitoxica, antimitotica, antisudorala, antieczematoasa si antireumatismala, de aceesa sunt utilizate pentru producerea tincturilor, pulberelor si infuziilor care impiedica inmultirea bacteriilor. Preparatelor naturiste pe baza de nuc sunt utilizate in tratarea dispepsiilor si inflamatiilor catarale gastrointestinale, la diminuarea inflamatiilor interne si externe dar si pentru depurifierea organismului.

Produsele cosmetice ce au aceasta planta in compozitie au efecte miraculoase asupra dermei si trateaza descuamarile pruriginoase ale capului, matreata. Frunzele de nuc sunt bogate in iod si de aceea sunt utilizate pentru colorarea parului.

Fructele si semintele de nuca sunt utilizate in industria alimentara. Fructele crude sunt materie prima pentru prepararea dulceturilor foarta apreciate in tarile europene, iar semintele sunt utilizate in numeroase prajituri si preparate traditionale. Miezul de nuca este un aliment sarac in apa dar foarte bogat in substante oleaginoase, proteine, hidrati de carbon, minerale si vitamine. Uleiul din nuca este foarte apreciat in bucatarie, in special in preparatele mediteraneene. Gustul uleiului este intens si foarte aromat.

100 g de miez de nuca contine 654 kcal, grasimi 65.200 grame, carbohidrati: 13.700 grame, proteine 15.200 grame, vitamina A, niacina, acid ascorbic, tocoferol, zinc, potasiu, fier, vitamina C, riboflavina si vitamine din grupul B.

Miezul de nuca este un aliment care nu ingrasa chiar daca este bogat in calorii. Prin coacere sau preparare termica, nucile isi pierd din proprietatile benefice, de aceea nutritionistii recomanda consumulacestor seminte in stare proaspata.

miezul de nuca supar aliment

Soiuri de dovleci ce pot fi plantati in gradina
Lucerna, planta medicinala si furajera bogata in substante nutritive
autor: Bianca P / data: 22 Jul 2016 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
Nush: Cam ce dimensiune ar trebui sa aibe un ghiveci ?? Câți litri?? E suficient unul de 5 litri pentru plantarea brazilor??...
Tiberius Marco: Am în gradina casei un măr cu o vârstă venerabilă, câțiva zeci de ani, poate 40, și care rodește cam în fiecar...
Andi: Puteţi cita sursa? De unde aveţi voi informaţia aceasta? Atestatele şi carnetele de producător, au fost date căt...
saracul taran: miscati-va ma milogilor mai repede cu platile alea ca noua ne scartaie osul de munca si voi dormiti pe voi , habar nu av...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>