Acasa  »  Blog  »  Vinul si vita de vie   »   Vinul rosu, bautura cu numerose efecte delicioase. Metode de obtinere a vinului de calitate.

Vinul rosu, bautura cu numerose efecte delicioase. Metode de obtinere a vinului de calitate.

Vinul este o bautura alcoolica obtinuta prin fermentarea boabelor de strugure. Consumul moderat din aceasta licoare bahica aduce numeroase beneficii asupra starii de sanatate. Antioxidantii puternici pecare ii are in compozitie fac minuni pentru sistemul nostru imunitar.

Numeroase studii efectuate de specialistii nutritionisti au demonstrat ca consumul unui pahar de vin rosu pe zi ajuta la reglarea ceasului biologic, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la prevenirea afectiunilor comune ale inimii.

Vinul este eficient impotriva obezitatii si actioneaza asupra inmultirii celulelor care produc colesterolul rau. Polifenolii din vinul rosul actioneaza asupra vaselor de sange, mentinandu-le elastice, in stare buna de functionare. Alte studii efectuate au demonstrat ca persoanele cu varsta de peste 50 de ani care consuma zilnic un pahar de vin au o stare de sanatatea mentala mai buna, fata de cei care nu consuma aceasta bautura.

Tehnologia de obtinere a vinului este relativ simpla, pentru ca licoarea este obtinuta exclusiv prin fermentarea alcoolica a strugurilor proaspeti, zdrobiti sau nezdrobiti.

Producatorii de vinuri sunt foarte atenti la toate procesele care duc la obtinerea unui vin rosu de calitate: incaperile trebuie corect pregatite, strugurii trebuie recoltati cand ating maturitatea completa, boabele trebuie atent prelucrate iar intregul proces de fermentare-macerare trebuie atent monitorizat.

Incaperea trebuie atent pregatita, este bine sa se asigure ventilarea corespunzatoare mai ales in timpul procesului de fermentare, cand sunt elimintate cantitati foarte mari de bioxid de carbon. Igienizarea si dezinfectarea ustensilelor utilizate in procesul de stivire si zdrobire trebuie corect realizata. Butoaiele de lemn in care este depusa licoarea trebuie atent verificate si curatate.

Strugurii trebuie culesi cand ating maturitatea deplina si cand nivelul de zahar este maxim. Strugurii bolnavi si mucegaiti trebuie inlaturati. Imediat ce ciorchinii au fost recoltati trebuie spalati si spusi procesului de zdrobire, prin aceasta operatiune sunt eliberate substantele suculente si pulpa din boabe. Vinul obtinut din struguri zdrobiti este mai tare, are culoare mai intensa si fermenteaza mai usor.

Fermentatia alcoolica este un proces bio-chimic ce incepe imediat ce mustul a fost eliberat. Prin acest proces glucidele se transforma in alcool etilic si boxid de carbon.

cules de vie

Vinuri alese obtinute din strugurii pe masura
Soriuri de struguri rezistente cu productivitate ridicata
autor: Bianca P / data: 20 Jun 2016 / Vinul si vita de vie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fermier: V-am rugat de nenumărate ori să ștergeti anunțul: Cumpar urgent capre tinere, toate rasele de lapte, ofer 150-250ro...
Thomas: Great post! Have nice day ! :) xkyrv...
Firma curatenie: Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog cateva informatii de contact? Su...
cosmin: Buna Unde pot trimite un email daca doresc stergerea unui anunt agricol de pe site? Am incercat la rubrica de "contact"...
Karson: I raised two sons below the poverty line as a single mother. I’ll never forget surviving on miar#les&c8230;an...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>