Marul este o specie pomicola bine adapata la conditiile climatice din Romania. Speciile rustice de mar cultivate in solurile fertile ale tarii noastre sunt predispuse la catva boli, care pot afecta din punct de vedere calitativ si cantitativ productia de fructe in livezi. Considerat regele fructelor autohtone, marul este bogat in elemente nutritive, substante minerale
Capsuni Albion sunt un soi de capsuni ce formeaza tufe putin viguroase; frunzele dezvoltate sunt mari si sunt foate productive. Soiul este bine aclimatizat la conditiile din tara noastra si asigura productivitate in spatii protejate. Trebuie cultivata in zone cu soluri umede, bogate in substante nutritive. Capsunii Albion sunt foarte rezistenti la ger si inghet.
Avantajele majore ale fermei de struti Terenul necesare pentru infiintarea fermei este de doar 1-2 hectare. Terenul destinat cresterii strutilor, nu trebuie sa fie unul fertil. Pasarile nu polueaza si nu produc deseuri mari. Amenajarea padocurilor pentru aceste pasari nu prespupune costuri ridicate. Modul de hranirea a pasarilor nu presupune efort financiar crescut pentru ca
Strutii – Struthio camelus – sunt pasari native din Africa, ce apartin grupei de pasari alergatoare. Sunt bine adaptate la conditii aprige de mediu si sunt foarte rezistente la boli. Carnea si ouale strutilor au sunt considerate adevarate delicatese si au devenit populare si in Romania. Acest aspect a inceput sa fie exploatat de fermierii
Gastroenterita Transmisibila a Porcului este cunoscuta si sub denumirea de boala virala a lui Doyle. Se caracterizeaza prin contagiozitate ridicata si mortalitate ridicata. Atacul virusului provoaca pagube economice foarte ridicate. Cea mai afectata categorie de varste este a sugarilor de pana la 10 zile. ETIOLOGIE – Boala Gastroenterita Transmisibila la porc Boala este produsa de
Catina s-a dovedit a fi in acest an cea mai profitabila cultura. Modul usor de valorificare a fructelor si plantele putin pretentioase fata de conditiile pedo-climatie, au adus fermerilor care au avut curajul sa dezvolta plantatii de catina profituri cu adevarat impresionante. Conform specialistilor profitul din acest an pentru astfel de culturi s-a ridicat la
Cumidava este un soi obtinut prin incrucisarea a doua sortimente foarte rezistente si foarte bine adaptate la conditiile pedo-climatice din Romania. Cartofii Cumidava se caracterizeaza prin epoca de maturare tarzie, tuberculi rotunzi sau ovali cu coaja rosie. Tufa ce se dezvolta este bogata in frunze si are port erect. Pulpa tuberculilor este galben, de foarte
Uleiul de porumb are continut ridicat de vitamine, minerale, lecitina si omega 6. Este insa un ulei foarte sensibil la prajit, isi modifica gustul in timpul acestui proces de preparare termica. Uleiul de porumb este folosit pentru prajire, coacere, obtinerea de sosuri si aromatizarea salatelor. Este ingredientul principal pentru obtinerea mergarinei si a untului. Uleiul
Uleiurile brute sunt supuse proceselor de rafinare pentru a capata culoare placuta si pentru a beneficia de un grad mai ridicat de limpezime. Procesul de producerea a uleiruilor presupune mai multe etape esentiale: sortare, curatare, spalare, detasare, decorticare, tratare termica, divizare, presare, decantare s.a. Numeroase tipuri de ulei sunt in final supuse unor ample procese
Uleiurile sunt acele substante cu consistenta vascoasa, obtinute prin diferite procese de laborator sau industriale, din anumite seminte ale plantelor oleagioniase. Uleiurile au propietatea de a fi nemiscibile cu apa. Utilizarile uleiurilor vegetale sunt numeroase: sunt baza pentru prepararea si procesarea alimentelor. Anumite uleiuri sunt folosite in medicina naturista ca tratament adjuvant pentru combaterea unor