Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Caracteristici uleiuri vegetale. Metode de obtinere a uleiurilor alimentare III

Caracteristici uleiuri vegetale. Metode de obtinere a uleiurilor alimentare III

Uleiul de porumb are continut ridicat de vitamine, minerale, lecitina si omega 6. Este insa un ulei foarte sensibil la prajit, isi modifica gustul in timpul acestui proces de preparare termica. Uleiul de porumb este folosit pentru prajire, coacere, obtinerea de sosuri si aromatizarea salatelor. Este ingredientul principal pentru obtinerea mergarinei si a untului.

Uleiul de masline a capatat tot mai multa popularitate in randul gospodinelor, datorita calitatilor deosebite. Gustul profund de masline si aroma inedita il fac perfect pentru aromatizarea salatelor, a dressingurilor si pentru sotat. Este ingredient principal pentru obtinerea maegarinei si ajuta la stabilizarea untului. Uleiul de masline este bogat in omega 6, omega 3, vitamin A, E, K, are in compozitie peste 73% grasimi monosaturate si 14 % grasimi saturate. Punctul de arederea al uleiului de masline rafinat este de 225 grade celsius si de 190 grade pentru uleiul extra-virgin.

Uleiul de susan este folosit cu precadere in restaurante. Este bogat in grasimi monosaturate si polisaturate, contine cantitati generoase de omega 6. Are punct de fierbere foarte ridicat si poate fi folosit pentru prajit. Uleiul de susan este un potentiator de gust si un aromatizant deosebit.

Uleiul de palmier, a devenit foarte popular in tara noastra, pentru ca se preteaza foarte bine pentru prajit. Are in compozitie cantiati foarte ridicate de grasimi nesaturate si monosaturate, omega 6, vitamine si minerale. Uleiul de palmier nu face fum, nu isi modifica culoarea si gustul in timpul procesului de prajire. Nu modifica gustul alimentelor si are durata de pastrare ridicata.

Uleiul de soia a capatat atentia romanilor un ultimile decenii, datorita continutului ridicat de omega 3 si omega 6. In plus are punct de fierbere foarte ridicat, si se comporta bine la gatit. Uleiul de soia poate fi folosit pentru sotat, sosuri, gatit si cuptor. Este un bun stabilizator pentru margarina si unt.Uleiul de soia este folosit tot mai des si in industria energetica, fiind materie perima pentru obtinerea biodieselului.

Caracteristici uleiuri vegetale. Metode de obtinere a uleiurilor alimentare II
autor: admin / data: 02 Aug 2017 / Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>