Acasa  »  Blog  »  Legume   »   Cea mai profitabila cultura a anului: Catina

Cea mai profitabila cultura a anului: Catina

Catina s-a dovedit a fi in acest an cea mai profitabila cultura. Modul usor de valorificare a fructelor si plantele putin pretentioase fata de conditiile pedo-climatie, au adus fermerilor care au avut curajul sa dezvolta plantatii de catina profituri cu adevarat impresionante. Conform specialistilor profitul din acest an pentru astfel de culturi s-a ridicat  la 55.000 de euro .

Fructele bogate in vitaminele A, B1, B2, B6, E, K, P, minerale si antioxidanti sunt folosite atat in industria alimentara cat si in industria farmaceutica si industria cosmetica.

Caracteristici arbust catina alba

Catina alba ( hippophae rhamnoides) este un arbust puternic ramificat si spinos care creste in mod spontan in Romania. Este considerat o specie foarte valoroasa deoarece poate fi usor valorificat.

Uleiul si siropul obtinut de la fructe sunt adevarate medicamente, adevarate surse de energie si au actiune benefica asupra organismului uman. Catina intra in comozitia a numeroase preparare de intarire a sistemului imunitar, dar si in produse cosemtice de ingrijire personala.

Cultura de catina – sfaturi pentru o plantatie bine organizata

Catina este un arbust care se dezvolta bine in zonele de podis, submontane si montane. Este o planta care se adapteaza foarte usor la orice tip de relief.

Cerintele de sol ale arbustilor de catina sunt  putine. Ofera productii insemnate chiar si in solurile cu deficit hidric ridicat. Conform specialistilor, pot fi infiintate plantatii de catina si in solurile pietroase sau nisipopase, sarace in humus si substante nutritive.

Cerinte fata de temperatura: arbustii de catina au cerinte mari fata de temperatura. Fructifica mai bine in conditii de temperatura ridicata. Pomii nu sunt afectati de temperaturile extreme negative, dar nici cele de 45-50 de grade celsius.

Cerinte de lumina. Plantele de catina au pretentii ridicate de lumina, fructele au calitati exceptionale cand aceste cerinte sunt respectate. Plantatia de catina trebuie infiintata pe terenuri insorite.

 

Care sunt cele mai productive si mai rezistente soiuri de cartof
autor: admin / data: 03 Aug 2017 / Legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>