Acasa  »  Blog  »  Stiri   »   Comisia Europeana interzice clonarea animalelor pe teritoriul Uniunii

Comisia Europeana interzice clonarea animalelor pe teritoriul Uniunii

Deputatii europeni au invocat rata mare a mortalitatii care intervine in etapele clonarii dar si bunastarea animalelor, cand au votat proiectul de lege prin care se interzice clonarea in UE a tuturor animalelor de ferma.

Din declaratiile lui Renate Sommer, coraportor al proiectului de mediu al CE reiese: “Datorita efectelor negative asupra bunastarii animalelor, clonarea in scopuri agricole a fost respinsa de marea majoritate a consumatorilor. Mai mult, nu avem nevoie de clonare pentru a asigura aprovizionarea cu carne in UE. Interzicerea clonarii este, astfel, o chestiune de valori si principii europene. Prin urmare, interdictia ar trebui sa se aplice nu numai clonelelor, dar, de asemenea, si materialului de reproducere (material seminal si embrioni), descendentilor acestora si orice produse derivate din acestea, inclusiv importurile.”

Acesta sustine ca reprezentantii Uniunii doresc sa protejeze sanatatea consumatorilor, de aceea se interzice importul de animale clonate pe teritoriul UE: “Exista doua puncte cheie pe care ne-am concentrat inca de la inceput: protejarea sanatatii cetatenilor si consumatorilor din UE si extinderea interdictiei de a acoperi descendentii animalelor clonate (…) interzicerea introducerii clonelor animale sau de la descendentii acestora pe piata UE este o linie rosie pentru noi. Suntem constienti de faptul ca procesul de clonare este permis in anumite tari terte cu care UE tranzactioneaza, dar nu putem permite aceste produse sa fie introduse pe piata UE. De asemenea, dorim sa ne asiguram ca procesul de clonare a animalelor nu va deveni o practica comuna in cadrul UE “.

Proiectul a fost sprobat cu 82 de voturi pentru, opt impotriva si opt abtineri.

Oaia Turcana, cea mai apreciata rasa din Romania
MADR va despagubi fermierii afectati de seceta pana la sfarsitul anului
autor: admin / data: 24 Jun 2015 / Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>