Acasa  »  Blog  »  Cresterea animalelor   »   Cum poate fi initiata o ferma de struti

Cum poate fi initiata o ferma de struti

Avantajele majore ale fermei de struti

Terenul necesare pentru infiintarea fermei este de doar 1-2 hectare. Terenul destinat cresterii strutilor, nu trebuie sa fie unul fertil. Pasarile nu polueaza si nu produc deseuri mari. Amenajarea padocurilor pentru aceste pasari nu prespupune costuri ridicate.

Modul de hranirea a pasarilor nu presupune efort financiar crescut pentru ca sunt erbivore si raspund bine la nutreturi precum lucerna, fan, graunte concentrate.  Strutii sunt pasari docile, foarte resiztene la boli si daunatori. De asemena au crestere acccelerata si randament bun la sacrificare. Un alt aspect ce nu trebuie ignorat, este legat de perioada lunga de viata a strutilor. Aceste pasari sunt fertile pentru aproximativ 30 de ani, in plus prezinta prolificitate ridicata, produc pana la 80 de oua pe an.

Carnea este foarte gustoasa si foarte placuta pentru consumatori, in schimb are calitati oligoleptice deosebite. De mentionat ca pielea, penele, ochii si organele de la struti pot fi valorificate.

Ferma trebuie bine compartimentata, pentru buna desfasurare a activitatilor,  pentru optimizare cheltuielilor, in plus este esential ca tarcurile sa fie bine elimitat pentru a se pastra bunastarea pasarilor. In ferma trebuie sa existe tarcuri bine delimitate pentru crescut puii, pentru tineret, pentru incubatie, clocit si pentru cardurile mature.

Strutii au nevoie de spatiu pentru miscare, deci in ferma trebuie sa existe si spatiu suficient care sa permita libertae de miscare.

Alte elemente de care trebuie sa se tina seama sunt legate de modul in care sunt curatate si igienizate tarcurile. Pentru aceste operatiuni se impune prezenta unui tractor cu remorca si a personalului bine instruit.

Strutii sunt pasari sensibile la zgomote, de aceea se recomanda infiintarea fermelor in zone ferite de agitatie si zgomote puternice. De asemnea se recomanda amplasarea fermelor in zone indepartate de surse de apa, pentru ca acestea duc la dezvoltarea tantarilor.

Compozitia solului pare sa fie un detaliu important pentru starea de siguranta a pasarilor, pentru ca un sol moale poate duce la accidentarea pasarilor.

Afacerile cu struti, tot mai atragatoare pentru fermierii romani
autor: admin / data: 04 Aug 2017 / Cresterea animalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>