Acasa  »  Blog  »  Stiri   »   MADR ia masuri pentru a incuraja arendarea terenurilor

MADR ia masuri pentru a incuraja arendarea terenurilor

MADR a propus numeroase facilitati pentru fermierii care doresc sa isi arendeze terenurile in vederea comasarii. Acestia vor avea din 2016 posibilitatea sa primeasca subventii. Secretatul de stat in cadrul Ministerului de Agricultura, George Turtoi a declarat ca scheam va fi deschisa de anul viitor: „Pentru a primi aceasta subventie, conditia este ca fermierul sa activeze cel putin un an de zile in schema de ferme mici de la APIA. Masura nu poate fi activata decat din 2016. Anul acesta daca a depus si este incadrat ca mic fermier, dupa un an de zile poate ceda exploatatia si se poate muta pe PNDR sa ia 120% fata de cat lua la APIA. Schema va fi deschisa anul viitor”.

Turoti a precizat ca fermirii care se incadreaza la 1-5 hectare de teren arendat, vor primi subventii iar ca cei care intra in categoria 5-30 hectare vor beneficia de o plata  redistributiva, mai mare pe suprafata. Secretarul de stat a precizat ca aceste facilitati vor incuraja comasarea terenurilor agricole si practicarea unei agriculturi performante: “Incearcam tocmai o restructurare a terenurilor, o comasare a lor astfel incat sa avem exploatatii medii si nu exploatatii de semi-subzistenta”.

Masura vine dupa ce Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a discutat cu marii agricultorii care sustin practicarea unei agriculturi performante: „Din 2016, vom introduce o plata stimulativa pentru cei care arendeaza sau vand terenuri, vorbim de suprafete mici si de cei care au o varsta inaintata, acesti oameni vor primi o plata echivalenta cu plata pe suprafata pentru fiecare hectar vandut sau dat in arenda”.

Fondurile europene destinate sectorului vini-viticol au avut grad de absorbtie de 100%, in PNDR 2008-2013
Stevia este tot mai cultivata datorita potentialului economic ridicat
autor: admin / data: 29 Jun 2015 / Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>